Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’da 5 kişi tutuklandı

18 Kasım 2016, Cuma 13:19

     


Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında Aydın’da 5 kişi tutuklanırken Özel Güvenlik ve Koruma İşçileri Sendikası (Öz Güven-Sen) Aydın Şube Başkanı Mehmet Aydın, savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bir hafta önce gözaltına alınan 12 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan ikisi, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Bunlardan birisinin, Öz Güven-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Aydın olduğu bildirildi. Emekli Emniyet Amiri Ö.D, G.B ve eşi E.B’nin ile D.Ç ve Y.E.Y. ise sevk edildikleri nöbetçi hakimlikte tutuklandı. Gözaltına alınan 6 zanlı da adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı.

Savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan Öz Güven-Sen Aydın Şube Başkanı Mehmet Aydın, birkaç ihbar ile şikayet üzerine, FETÖ ile bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alındığını belirterek, “Cuma gününden bu yana gözaltındaydım. İfade vermek üzere sayın savcıya gittim. Benim vatanıma milletime ne kadar bağlı olduğum konusunu kendilerine beyan ettim ve daha sonra nöbetçi hakimliğe dahi sevk edilmeden serbest bırakıldım. Tabi, bu sadece benim ifademle olmadı. Devletimiz, benim geçmişimi de muhakkak araştırdı. Benim vatanıma bağlı bir insan olduğum, mevcut siyasi iradenin yanında olduğum, sicilimin temizliği herkes tarafından biliniyordu” dedi.

İHBARCILAR HAKKINDA YARGIYA BAŞVURACAĞIM

Öz Güven-Sen Aydın Şube Başkanı olduğundan bu yana birilerinin üstüne geldiğini ifade eden Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üyelerime paralelci olduğum söyleniyordu. Peki şimdi ne oldu? Adli kontrol dahi olmadan serbest bırakıldım. Ben hep milletimin yanında oldum, bundan sonra da milletimin yanında olacağım. Darbe girişimine karışan babam veya çocuğum dahi olsa karşısında olmazsam, Allah ben kahr-ı perişan eylesin. Biz darbe gecesi sayın Aydın milletvekillerimiz, sayın rektörümüz Cavit Bircan ve Öz Güven-Sen üyeleri ile birlikte meydandaydık. Evvela Allah’ın adaletine, sonra devletimin adaletine güvendim. Beni küçük düşürmek ve itibarsızlaştırmak için bunları yapan kişileri aşağı yukarı tahmin ediyorum. Dimdik buradayım. İhbarcılarla ilgili şikayette bulunup yasal yollara başvuracağım.” (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...

 







 
Son Eklenen Haberler