Takip Et

SON DAKİKA

Yasadışı dinleme davasında 2 polis şefine yakalama emri

17 Kasım 2016, Perşembe 07:45

     


Aydın Belediyesi yetkilileri, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Aydın Ticaret Odası (AYTO) Başkanı Hakan Ülken ile bazı MHP yöneticilerini yasa dışı dinledikleri gerekçesiyle 11 polisin yargılandığı davada, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Ömür Candemir ve istihbaratçı başkomiser Resul Köse hakkında tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarıldı.

Aralarında Aydın İl Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Ömür Candemir, İstihbarat Şube Müdür Yardımcısı Mehmet Yanar ve Başkomiser Resul Köse’nin de olduğu 11 polisin, 2010 - 2012 yılları arasında Aydın Belediyesi yetkilileri, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken ile bazı MHP yöneticilerini yasa dışı dinledikleri iddiasıyla açılan davanın 4’üncü duruşması yapılı.

"PANKART KRİZİYLE İLGİLİ OLABİLİR"

Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, “katılan” sıfatıyla ifade verdi. MHP il yöneticisi olduğu 2011 yılı içerisindeki 3 aylık bir dönemde yasa dışı olarak dinlendiğini ifade eden Ülken, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu dönem içerisinde ülke gündemine taşınan bir pankart krizi hadisesi mevcuttu. Partimiz ile dönemin valisi Hüseyin Avni Coş arasında, bu pankart krizi nedeniyle mahkemeye taşınan bir sürtüşme yaşandı. Ben bu sürtüşme ve pankart krizi nedeniyle dinlendiğimi tahmin ediyorum. Bunun dışında benim dinlenmeme bir sebep aklıma gelmiyor. Şikayetim devam ediyor.”

Davada söz alan sanıklar, yasa dışı dinlemelerle ilgili raporu inceleyemediklerini belirterek süre istediler.

İKİ ESKİ POLİS ŞEFİ TUTUKLANACAK

Davada ara karar alan Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Aydın Emniyeti eski İstihbarat Şube Müdürü Ömür Candemir ile Başkomiser Resul Köse hakkında, tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılmasına hükmetti. Candemir ve Köse, 17 Aralık süreci sonrasında başlatılan yasa dışı dinleme soruşturması nedeniyle meslekten ihraç edilmiş ve 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında tutuklanmışlardı. Resul Köse bir süre sonra tahliye edilmişti. Ömür Candemir ise halen Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler