Takip Et

SON DAKİKA

İntihar eden Atakan Gençsoy’un ailesi iddialara yanıt verdi

17 Ekim 2016, Pazartesi 09:55

     


Forum Aydın kavşağında tren yoluna atlayarak intihar eden Atakan Gençsoy’un (77) ailesi, maaşına el koyarak babalarına bakmadıkları iddialarıyla ilgili açıklama yaptı. İddiaların gerçeği yansıtmadığını ifade eden Gençsoy’un oğlu A.G., “Babamız psikolojik rahatsızlıklar yaşıyor, bu nedenle tedavi görüyordu. Vasi tayini bizim talebimizle değil, babamızın açtığı başka bir davaya gönderilen doktor raporu nedeniyle gerçekleşti” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler’de 8 Ekim’de yaşanan intihar olayında hayatını kaybeden Atakan Gençsoy’un ölümünün ardından gündeme gelen, “Ailem maaşıma el koydu. Bana bakmıyorlar” şeklindeki iddialarıyla ilgili Gençsoy’un ailesi açıklama yaptı.

“VASİLİK BİZİM TALEBİMİZLE VERİLMEDİ”

2009 yılında verilen mahkeme kararıyla, Atakan Gençsoy’a vasi tayin edilmiş, Gençsoy vasisinin bütün maaşına el koyduğunu öne sürmüştü. Gençsoy ailesi, vasi tayininin kendi talepleri doğrultusunda değil, babalarının annelerine açtığı boşanma davası sırasında hakimin takdiri ile verildiğini anlattı. Gençsoy’un oğlu A.C. olayı şu sözlerle anlattı:

“Babamız gurbetçi olarak gittiği Almanya’dan Türkiye’ye 1981 yılında döndü. O tarihlerde yaşanan bazı olaylar nedeniyle gerginlik yaşıyordu. Bu gerginlikler zamanla arttı. 2009 yılında annemize boşanma davası açtı. Davaya bakan hakim, babam hakkında sağlık raporu alınmasını istedi. O raporda psikotik bozukluk teşhisi konuldu. Hakim de boşanma yerine vasi tayin edilmesine hükmetti. Yani bizim bir talebimiz yoktu.”

“MAAŞI BORÇLARA VE SAĞLIK HARCAMASINA GİDİYORDU”

Atakan Gençsoy’un şizofreni rahatsızlığı olduğunu, bu nedenle Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde iki kez tedavi altına alındığını, her defasında eve geri getirdiklerini ifade eden A.G., “Üçüncü kez gitmesi gerekiyordu ancak bacağındaki rahatsızlık nedeniyle biz gitmesini istemedik. Bizim hakkımızda yaptığı şikayetler, rahatsızlığından kaynaklanıyordu. Maaşının büyük bölümü, önceden olan borçlara ve sağlık giderlerine ayrılıyordu. Geri kalan kısmını ise kendisine parça parça veriyorduk” dedi.

“ŞİKAYETLERİN NEDENİ RAHATSIZLIĞI”

Babasının, sara hastalığının yanı sıra böbrek ve prostat sorunu gibi yaşlılığa bağlı hastalıkları da olduğunu, sokaktayken nöbet geçirip bayıldığını, bu nedenle dışarıya yalnız çıkmasını istemediklerini ifade eden A.G. sözlerini şöyle sürdürdü:

“Evdeyken birçok kez kardeşime yaralayıcı cisimlerle vurduğu oldu. Evde de hapsedemezdik. Huzurevine yerleşmek istedi. Belediyeye ait huzurevine de yatırdık. Ancak bize, ‘Burada çok muhtaç durumdaki insanların kalması gerekiyor, babanızı çıkarın’ dediler. Eve getirdik. Vasi tayin edilen kardeşim, sanki ona bakmıyormuş gibi algılandı. Ancak babamız için çok fazla emek harcadı. Her türlü ihtiyacı karşılanır, yetecek kadar para da verilirdi. Babamızın bu şikayetlerinin kaynağı rahatsızlığıdır. Aslında sürekli çevresindekilere yardım etmek ve sorunları çözmek isteyen, bu nedenle çabalayan bir insandır. Ancak bu hastalık onu zaman zaman bambaşka bir insan yapıyordu.” (NACİ ERİŞ)

Tren yolundaki intiharın perde arkası: “Vasim bana bakmıyor, yardım edin” demişti

Trenin önüne atlayarak intihar etti

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler