Takip Et

SON DAKİKA

Aydın'da zeytin hırsızları güvenlik kamerasına takıldı

17 Ocak 2020, Cuma 22:37

     


Koçarlı'nın Çakırbeyli Mahallesi'nden yaklaşık 4 ton zeytin çalan hırsızlar, güvenlik kameraları sayesinde tespit edildi.

Çakırbeyli Mahallesi Gözkayası Mevkisi'ndeki bahçelerinde toplanan zeytinleri fabrikaya götürmek için sabah erken saatte giden Salih ve Yüksel Nizam, zeytin çuvallarının çalındığını görünce büyük şaşkınlık yaşadı. Durumun jandarmaya bilgi verilmesi üzerine çalışma başlatıldı. Mahalle Muhtarı Özer Orcan tarafından 4 ay önce mahalle giriş çıkışlarına taktırılan güvenlik kameraları jandarma ekipleri tarafından incelendi. Salih Nizam'a ait 55 çuval, Yüksel Nizam'a ait 20 çuval zeytini çalan hırsızlık zanlılarının S.T. İle İ.E. olduğu tespit edildi. Hırsızlık zanlıları çaldıkları zeytinleri Efeler Kalfaköy Mahallesinde faaliyet gösteren fabrikada sıktırdıkları belirlenirken, kendilerini yardım eden diğer iki kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Aynı hırsızlık zanlıların Koçarlı Evsekler Mahallesi'nden de aynı yöntemle zeytin çaldıkları ifade edildi.

Çakırbeyli Mahalle Muhtarı olarak 31 Mart seçimlerinde göreve gelen Özer Orcan, "Göreve geldikten sonra mahalleli hayırseverlerin de katkısıyla mahallenin farklı noktalarına 7 kamera kurdurduk. Çiftçilerimizin emeğini çalan hırsızları bu kametalamız sayesinde güvenlik güçlerimiz çok daha kısa sürede yakalayacak" dedi. (ERDAL AYDIN) 







 
Son Eklenen Haberler