Takip Et

SON DAKİKA

Kayalıklarda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı

16 Eylül 2018, Pazar 22:42

     


Söke'nin Sazlı Şarlak mevkisinde dağlık alanda mahsur kalan 4 kişi, Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfayesi, AFAD ve AKUT ekiplerinin ortak çalışması ile kurtarıldı. Sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Sazlı Mahallesi Şarlak mevkisinde amca çocukları olan Muhammet Fettah Çiçeklidal (37) ve Orhan Çiçeklidal (29), oğulları Selim Çiçeklidal (15) ve Ömer Çiçeklidal (15) ile birlikte spor amaçlı çıktıkları dağda kayalıklarda mahsur kaldı.

Telefonla yardım istenmesi üzerine olay yerine jandarma, itfaiye ve AKUT ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaklaşık 4 saatlik çalışması sonucu kurtarılan 4 kişi ekiplere teşekkür ederek aileleriyle kucaklaştı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi Söke İtfaiye Daire Başkanı Taner Günhan, ihbarın ardından vakit kaybetmeden kurtarma çalışmalarına başladıklarını belirtti. Günhan, "Saat 16.30 sıralarında meydana gelen ihbar neticesinde mahsur kalanlarla irtibata geçildi. Dağlık alanda mahsur kaldıklarını, başlarının döndüğünü ve panik yaptıklarını ilettiler. Kendilerine ulaşıldı. Sakinleştirilip sağlık kontrolleri yapıldı. Kuşadası AKUT ve Aydın AFAD birimleri ile yaklaşık 120 metrelik dik bir yamaçtan transferi sağladık" dedi.

 

"CAN GÜVENLİĞİ HER ŞEYİN ÖNÜNDEDİR"
Aydın Büyükşehir Bölge Koordinatörü Fatih Akkentli, vatandaşın can güvenliği her zaman ön plandadır diyerek, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun da operasyonu yakından takip ettiğini söyledi. Akkentli, "16:30 gibi ihbar geldiği anda sayın başkanımızı konudan haberdar ettik. Özlem Başkanımız ekiplerimize talimat vererek vatandaşlarımızın kurtarılmasını ve hiç bir fedakarlıktan kaçınılmaması gerektiğini söyledi. Vatandaşlarımızın can güvenliği her şeyin önündedir diye söyledi. Tecrübeli bir Ekibimiz var. Yaklaşık 6 saatlik bir operasyon ile vatandaşlarımız mahsur kaldığı yerden Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerince kurtarıldı. Sayın başkanımız operasyonu an an takip etti bilgi aldı" diye konuştu. (AYŞE YILMAZ)







 
Son Eklenen Haberler