Takip Et

SON DAKİKA

Öğrenci servisi kazasında, sanık şoför savunma yaptı

15 Kasım 2016, Salı 14:45

     


Aydın’da öğrencileri taşıyan minibüsün otomobille çarpışması sonucu, 2 kişinin öldüğü, minibüs şoförü ve 14 öğrencinin yaralandığı kazayla ilgili ilk duruşmada sanık servis şoförü Ahmet Barut (57) savunma yaptı. Barut, yol ortasında bekleyen minibüse çarpmamak için karşı şeride geçtiğini söyledi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kaza, Aydın-İzmir Karayolu'ndaki Kızılcaköy Kavşağı'nda 27 Mayıs sabahı meydana geldi. Kaza sonucu, minibüsün muavini Kahni Orcan (57) olay yerinde, Feyzullah Yolçi ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Aydın 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşmasına, servis şoförü sanık Ahmet Barut ile Kahni Orcan ve Feyzullah Yolçi’nin aileleri katıldı. Duruşmada, sanık Ahmet Barut savunma yaptı.

"ÖNÜME ÇIKAN ARACA ÇARPMAMAK İÇİN KARŞI ŞERİDE GEÇTİM"

Barut savunmasında, 10 yıldır servis şoförlüğü yaptığını, olay günü de Ortaklar’dan başlayarak öğrencileri aldığını, Efeler’e doğru ilerlerken önüne bir araç çıktığını söyledi. Barut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aydın istikametinde giderken önümüze bir araç çıktı. Sola şeride geçip sollamak durumunda kaldım. 30-40 metre ileride sol şeritte bir otobüs gidiyordu. Kızılcaköy kavşağına geldiğimizde sağa doğru geçmek istedim ancak beyaz bir otomobil sağ şeridi kapatmıştı. Yerimi değiştirmeden şeridimi takip ettim. Önümdeki otobüs, sağa doğru zikzak yapıp yoluna devam etti. O sırada, kavşakta bulunan bir aracın bizim bulunduğumuz sol şeride bir buçuk metre kadar tecavüz ettiğini ve öyle beklediğini fark ettim. Ben de otobüs gibi zikzak yapmayı düşündüm ancak sağ tarafımda beyaz otomobil vardı. Fren yapsam arkamdaki araba çarpacaktı. Şeride taşan arabaya çarpsaydım, servisteki birçok öğrenci zarar görecekti. Kavşakta karşı şeridin güvenlik şeridine girerek kazaya mani olmaya çalışırım diye düşündüm. Bu şekilde davrandım ancak bu kaza meydana geldi. Hızım saatte 70 kilometreydi.”

Kazada yaralanan iki öğrenci de tanık olarak ifade verdi. Kaza anında ders çalıştıklarını söyleyen öğrenciler, servis şoförünün normal hızda seyrettiğini, sanık Ahmet Barut’tan şikayetçi olmadıklarını söylediler.

“CEP TELEFONUYLA OYNUYORDU”

Kazada hayatını kaybeden Kahni Orcan’ın eşi Sibel Orcan ise Ahmet Barut’tan şikayetçi oldu. Orcan, “Kaza nedeniyle bana başsağlığına gelen çocuklar, sanığın araba kullanırken uzun süre cep telefonuyla oynadığını söylediler. Bu nedenle şikayetçiyim” dedi.

Ahmet Barut’un avukatı Ali Kaya, sorumlunun tespit edilebilmesi için, kazadan önce olay yerinden geçen belediye otobüsünün tespit edilmesini ve şoförünün duruşmada dinlenmesini talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Ahmet Barut’un tutukluluk halinin devamına hükmetti. Ayrıca, kaza anı görüntülerinin dava dosyasına getirtilmesine, daha sonra kusur tespiti için Trafik İhtisas Kurulu’na gönderilmesine karar verildi. (NACİ ERİŞ)

Öğrenci servisi otomobille çarpıştı: 2 ölü, 14 yaralı

Aydın’da öğrenci servisi kaza yaptı: Ölü ve yaralılar var

Spor camiası ağabeyini kaybetti

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler