Takip Et

SON DAKİKA

Tutuklanan kundakçının annesi adliye önünde feryat etti!

14 Kasım 2017, Salı 21:57

     


Aydın’da polis memuru olan komşusunun park halindeki aracını kundaklayan İsa Yaşar tutuklandı. Yaşar'a yardım ve yataklık yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan Mehmet Karadan adli kontrol şartı ile serbest kaldı. Tutuklanan gencin annesi, cezaevine gönderilen oğlu için adliye önünde gözyaşı döktü.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın’da Efeler ilçesi, Girne Mahallesi’nde oturan İsa Yaşar, arkadaşı Mehmet Kandemir ile birlikte aynı mahallede oturan komşusu polis memuru İbrahim Kanyılmaz’ın evinin önünde park halindeki 09 AAK 99 plakalı hususi otomobilini kundakladığı iddiasıyla yakalandı. Gözaltına alınan İsa Yaşar, çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken, arkadaşı Mehmet Karadan, adli kontrol şartı ile serbest kaldı. İsa Yaşar’ın annesi, cezaevine gönderilen oğlu için gözyaşı döktü.

 

PEŞİNDEKİ POLİSİN ARACINI KUNDAKLADI

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, İnfaz Koruma Büro Amirliği’nce 3 aydır arandığı ortaya çıkan, hakkında 5,5 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan 29 yaşındaki evli ve bir çocuk babası İsa Yaşar'ın, aynı mahallede oturan İnfaz Koruma Büro Amirliği’nde görevli polis memuru İbrahim Kanyılmaz’ın kendisini aradığı gerekçesi ile evinin önünde park halinde duran 09 AAK 99 plakalı otomobilini kundakladığı iddiasıyla çalıştığı inşaatta yakalandı. Polise yakalanmamak için inşaat halindeki bir binanın 3. katından atlayıp kaçmaya çalışan Yaşar’ı polis kıskıvrak yakaladı.

 

ARKADAŞI SERBEST BIRAKILDI

Gözaltına alınan İsa Yaşar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, ona yardım ve yataklık yaptığı iddia edilen arkadaşı Mehmet Karadan adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

 

OĞLUNUN SUÇSUZ OLDUĞUNU İDDİA ETTİ

Oğlunun yakalandığını öğrenen Gülizar Yaşar, oğlunun suçsuz olduğunu iddia etti. Taksi şoförü olan eşinin 1997 yılında taksiye binen müşterisi tarafından öldürüldüğünü belirten anne Yaşar, oğlunun yetim ve sahipsiz kaldığını, serseri büyüdüğünü ve yanlış arkadaşlara takıldığını söyledi.

 

"SAHİP ÇIKAN OLMADIĞI İÇİN OĞLUM SERSERİ OLDU"

Yetkililerden defalarca yardım istediğini ancak kimsenin ilgilenmediğini dile getiren Yaşar, “Oğlum, uyuşturucu kullanıyor yardım edin dedim. Ama bu güne kadar kimse ilgilenmedi. Eşimi öldüren katiller, 22 sene hapis cezasına çarptırıldı. Cezaevinde 4 yıl yattıktan sonra aftan yararlanıp çıktı. Oğlum ise marketten bir şişe viski çaldığı için 5,5 yıl hapis cezası aldı. Bu nasıl bir adalettir anlamadım. Sanki cinayet işledi. Sahip çıkan olmadığı için oğlum serseri oldu. Zamanında devlet bir işe yerleştirip sahip çıkmış olsaydı, bugün serseri olmayacaktı” dedi.

 

"CEZAYI BİZ ÇEKİYORUZ"

Cezayı verirken, ailesini hiç düşünen olmadığını söyleyen Yaşar, Adliye önünde oğlunu beklerken, gözyaşlarına hakim olamadı. Oğlunun 20 bin lira para cezasına çarptırıldığı ve bu parayı bankadan kredi çekip ödediğini ifade eden gözü yaşlı kadın, “Cezayı oğlum değil biz çekiyoruz” diye konuştu. (GÜLAY ÖZTEKİN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler