Takip Et

SON DAKİKA

Emniyette ‘Özendiren tişört’ alarmı

12 Ağustos 2017, Cumartesi 15:15

     


Uyuşturucu kullanma yaşı günden güne düşerken emniyet, uyuşturucu satışına ve kullanımına yönelik daha sert adımlar atma kararı aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü’nden illere gönderilen genelgede, uyuşturucu kullanımı özendiren kıyafetlere müsaade edilmemesi talimatı verildi.

Günden güne kullanımı artan ve kullanma yaşı düşen uyuşturucuya karşı, Emniyet Genel Müdürlüğü yeni tedbirler almaya başladı. Bu kapsamda bir genelge hazırlanarak il emniyet müdürlüklerine gönderildi. Genelgede, uyuşturucu madde kullanımını özendiren tişört ve benzeri kıyafetlerin giyilmemesi gerektiği hatırlatılarak, polis ekiplerine bu kıyafetleri giyen kişiler hakkında kesin işlem yapma talimatı verildi.

Genelge, Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 190’ıncı maddesinde yer alan hükümlere göre düzenlendi. TCK’nın 190’ıncı maddesinde, “Uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendiren veya bu nitelikte yayın yapan kişi, beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır” hükmü yer alıyor.

Son yıllarda, üstünde uyuşturucu madde üretiminde kullanılan bazı bitkilerin yer aldığı tişörtler yaygın bir şekilde satılmaya başlamıştı. (NACİ ERİŞ)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler