Takip Et

SON DAKİKA

Mobeseler yolda

12 Haziran 2017, Pazartesi 12:49

     


Savunma Sanayi Müsteşarlığı tarafından 2016'da Aselsan’a ihale edilip 2017’de faaliyete geçmesi planlanan proje kapsamında, ülke genelinde olduğu gibi Aydın-Efeler Merkez İlçe ile birlikte 13 ilçede kurulacak olan mobese sisteminin alt yapı çalışmaları başladı. Bu kapsamda daha evvel kritik olarak belirlenen noktalara 27 kamera ve 8 hareketli speedome ve bir de 2 plaka okuma sisteminin takılacağı yerler, iş makineleri ile kazılarak elektrik tesisatı döşendi. Yetkililer, çalışmaların aynı anda Aydın merkez ve tüm ilçelerde sürdüğünü bildirdi. Aydın’ın dört bir köşesi mobese kameralarla izlenecek.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ALT YAPI ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Savunma Sanayi Müsteşarlığınca Karacasu'da Kent Güvenlik Yönetim Sistemi ile ilçe giriş çıkışları ve kritik görülen çarşı merkezinde belirlenen 10 noktada 27 kamera ve 8 hareketli speedome ile mobese kurulması için iki ay önce başlayan çalışmalarda son aşamaya gelindi. Daha evvel belirledikleri yerlere kurulacak güvenlik kameralarının elektrik sisteminin bağlantısının kurulması için alt yapı çalışılması başladı. Halkın yoğun olduğu yerlerle ilçe merkezine giriş çıkış yol güzergahlarına görebilecek yerlere takılacak güvenlik kameraları ile ilçede kuş uçurtulmayacak.

 

AYDIN İL GENELİ 7/24 İZLENECEK

Kameralarla emniyet daha hızlı görev yapacak, olaylara daha seri müdahale edilebilecek ve hırsızlık olaylarının önüne geçilmiş olacak. Caydırıcı etkisi olduğu bilinen kameralar sayesinde, vatandaşlar da kendilerini daha güvenli ve huzurlu hissedebilecek. Merkezde 10 ayrı noktaya kurulacak olan güvenlik kameraları ile 7/24 izleme ve kayıt olanağı sunuyor.

Takılacak olan mobese kameraların yüksek çözünürlüklü ve gece görüşlü kameralar olduğu, ayrıca içinde iki adet plaka okuma sisteminin de bulunduğu, Aydın merkez ilçe ile birlikte güvenlik kamerası talep edilen 13 ilçede kurulumları devam ederken, 4 ilçede mevcut olduğu bildirildi. (GÜLAY ÖZTEKİN)

BÖLGENİN EN BÜYÜK REZİDANS PROJESİ: GOLD TOWERS...







 
Son Eklenen Haberler