Takip Et

SON DAKİKA

Karaarslan davası Mayıs’a ertelendi

12 Şubat 2019, Salı 17:18

     


Aydın'da aralarında FETÖ/PDY firarisi Erkan Karaarslan ile 17 sanık hakkında, 'ihaleye fesat karıştırma' davası Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Davada Özlem Çerçioğlu’nun avukatı Seren Öztürk, Danıştay 1. Daire Başkanlığında alınan soruşturmaya gerek olmadığı kararını hatırlatarak, beraat istedi.

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 'Aydın Büyükşehir Belediyesi ile Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nde danışmanlık adı altında yapılan usulsüzlükler ve ihaleye fesat karıştırma' suçlarından aralarında FETÖ/PDY üyesi iddiasıyla Mersin cezaevinde tutuklu bulunan Erkan Karaarslan ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu ile belediye çalışanlarının da olduğu 17 kişi hakkında hazırlanan iddianame, Aydın 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

Davaya Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu sağlık nedenlerini mazeret göstererek katılmadı. Davaya Mersin Cezaevinde FETÖ/PDY üyesi olduğu için tutuklu bulunan Erkan Karaaslan MEBBİS ile bağlanırken, sanıklar ve avukatlar katıldı. Erkan Karaaslan, “Aylık gelirim tutuklanmadan önce 50 bin TL’eydi. Mahkemenin olduğunun dün akşam öğrendim. Bu nedenle sabah mahkemeye intikal etmesi için gerekli savunmamı yaptım. Size savunma ulaşmamış olabilir. Bu nedenle savunmamı bir sonraki davada yapmak istiyorum” demesi üzerine sanıklar ve tanık dinlendi. İddianamede, FETÖ firarisi Karaarslan hakkında 9 yıldan 22 yıla, Çerçioğlu hakkında 6 yıldan 14 yıla, diğer sanıklar için ise 3 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

“BERAATİNİ İSTİYORUZ”

Özlem Çerçioğlu’nun avukatlarından Seren Öztürk Yaşar ise, “Danıştay 1. Daire Başkanlığı Özlem Çerçioğlu’nun ASKİ Yönetim Kurulu Başkanı olarak bu davada soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi. Bu anlamda Özlem Çerçioğlu ve ASKİ Yönetim Kurulu üyelerinde bu davadan beraatini istiyorum” dedi. Dava belge ve evrakların tamamlanması dolayısıyla 14 Mayıs 2019 tarihine ertelendi. (DHA)







 
Son Eklenen Haberler