Takip Et

SON DAKİKA

Genç yaşta ölümün sebebi uyuşturucu çıktı

10 Ekim 2016, Pazartesi 10:00

     


Efeler’de bir anda fenalaşarak kaldırıldığı hastanedeki yaşam mücadelesini 5 gün sonunda kaybedip 1 Temmuz gecesi vefat eden Mustafa Kaya’nın (24) uyuşturucu krizi nedeniyle öldüğü ortaya çıktı. Kaya’nın ölümüyle ilgili 2 kişi tutuklandı.

Olay, Efeler Cumhuriyet Mahallesi’nde, 28 Haziran saat 04.00 sıralarında yaşandı. Mustafa Kaya’nın ablası, odasına girdiğinde 24 yaşındaki kardeşinin yerde yattığını ve kriz geçirdiğini gördü. Hastaneye kaldırılan Kaya, 5 gün yoğun bakımda kaldıktan sonra yaşamını yitirdi.

Askerden yeni geldiği ve evlilik hazırlıkları yaptığı öğrenilen Mustafa Kaya’nın ölümüne uyuşturucunun neden olduğu anlaşıldı. Hazırlanan Adli Tıp raporunda, “Ölüm nedeni, madde kullanımına bağlı solunum ve dolaşım yetmezliği” denildi.

ARKADAŞLARI O GECEYİ ANLATTI

Konuyla ilgili ifade veren Mustafa Kaya’nın 2 arkadaşı, olayın yaşandığı gece Ovaeymir Mahallesi’ne gittiklerini ve “kristal” olarak bilinen metamfetamin maddesini kullandıklarını anlattı. Mustafa Kaya ile aynı iş yerinde çalışan arkadaşı M.U., “Mustafa Kaya ile 3 yıldır tanışıyorum. O gece arkadaşları arayarak dışarı çıktık. Ovaeymir’e giderek metamfetamin maddesi alıp kullandık. Daha sonra ben arabamla arkadaşlarımı evlerine bıraktım. Mustafa’yı eve bıraktığımda bilinci yerindeydi. Rahatsızlandığından ertesi gün haberim oldu” dedi.

İki tanık, zaman zaman bonzai maddesi kullandıklarını, bu maddeyi Ilıcabaşı’ndaki bir kişiden aldıklarını açıkladı. Polis ekipleri, bonzai sattıkları tespit edilen H.T. ve oğlu Ö.T’yi gözaltına aldı. İki zanlı, önceki gün çıkarıldıkları nöbetçi hakimlikte, uyuşturucu ticareti yapmak ve ölüme sebebiyet vermek suçlamalarıyla tutuklandı.

ÖLÜME HANGİ MADDE NEDEN OLDU?

Tutuklanan zanlılar H.T. ve Ö.T.’nin avukatı İrfan Şafak, “adam öldürmeye sebebiyet” vermek suçlamasına itiraz etti. Bonzai maddesinin olaydan 2 gün önce kullanıldığını hatırlatan Şafak, “Bonzai maddesi, etkisini kullanıldığı gün gösterir. Ölüme sebebiyet veren madde kristal olarak bilinen, metamfetamin maddesidir. Asıl bu maddeyi satan zanlılar, ölüme sebebiyet verme suçundan soruşturulmalıdır” dedi. (NACİ ERİŞ)

Evlilik hazırlığı yapıyordu, yaşamını yitirdi

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler