Takip Et

SON DAKİKA

"19 yaşındayım" diyen küçük kızla ilişkiye girdi, 28 yıl hapsi isteniyor

4 Ekim 2016, Salı 08:00

     


Efeler’de kendini 19 yaşında olarak tanıtan 14 yaşındaki G.D. ile ilişkiye giren E.A (25) hakkında cinsel istismar suçundan dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında ifade veren G.D., “Ben kendi isteğimle ilişkiye girdim. Yaşımı 19 olarak söyledim” dedi. G.D.’nin “kaç yaşında göründüğüne” Adli Tıp Kurumu karar verecek.

Olay, Efeler’e bağlı Girne Mahallesi’nde 10 Haziran’da yaşandı. Kanamasını durduramadığı şikayetiyle Kadın Doğum Hastanesi’ne giden 14 yaşındaki G.D., sosyal medyada tanıştığı E.A. ile bir süre facebooktan görüştüğünü, bir süre sonra yüz yüze görüştüklerini ve daha sonra cinsel ilişki yaşadıklarını anlattı.

Başlatılan soruşturma kapsamında E.A., 15 yaşından küçük çocuğa cinsel saldırı suçundan tutuklandı. Daha sonra tahliye edilen ve hakkında iddianame hazırlanan E.A. dün ilk kez hakim karşısına çıktı.

Duruşmada ifade veren E.A., “G.D. kendisini 19 yaşında olarak tanıttı. Kimliğine bakmadım” dedi.

MAĞDUR, “SANIĞI KANDIRDIM” DEDİ

Sanıktan şikayetçi olmadığını belirten mağdur G.D. de, “Sanığa facebooktan arkadaşlık isteğini ben gönderdim, kabul etti. Telefon yoluyla görüşmemiz başladı. Konuşmalar hoşuma gitti. Kendi isteğimle evine gittim ve birlikte oldum” dedi.

Sanığa yaşı konusunda yalan söylediğini ifade eden G.D., “Başından beri ‘üniversitede okuyorum, 19 yaşındayım’ dedim, bana inandı. Yaşımın küçük olduğunu bilmiyordu” dedi.

İfadeye eşlik eden psikolog da mağdurun herhangi bir travmatik durumu olmadığını, eğitimine devam ettiğini belirtti.

SAVCI CEZA İSTEDİ

Mağdurun ifadesine rağmen duruşma savcısı sanığın cezalandırılmasını istedi. 28 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep eden cumhuriyet savcısı, E.A’nın tutuklanması yönünde görüş bildirdi.

G.D’nin 19 yaşından büyük olup olmadığını tartışan mahkeme heyeti, nihai karar için mağduru Adli Tıp Kurumu’na sevk etti. Adli Tıp Kurumu, G.D’nin 19 yaşında görünüp görünmediğine karar verecek. Eğer 15 yaşından küçük göründüğüne kanaat getirilirse, E.A’nın ceza alması gündeme gelecek. (NACİ ERİŞ)

BİR RÜYAYI YAŞAMAK İÇİN İZLEYİN







 
Son Eklenen Haberler