Takip Et
  • 1 Mayıs 2024, Çarşamba 09:11

İstanbul'da 1 Mayıs alarmı! CHP ve DİSK çağrı yapmıştı, Taksim'e çıkan yollar kapatıldı

İstanbul'da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri için Taksim Meydanı'na bu yıl da izin verilmedi. CHP ve DİSK başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları ise Taksim çağrısında bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yasak kararından geri adım atmazken, sabah saatlerinden itibaren Taksim'e çıkan yollar kapatılmaya başlandı.

İstanbul'da 1 Mayıs hareketliliği başladı. İçişleri Bakanlığı'nın kararıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü etkinlikleri için Taksim Meydanı'na bu yıl da izin verilmedi. CHP ve DİSK başta olmak üzere çeşitli sivil toplum kuruluşları ise Taksim çağrısında bulundu. Anayasa Mahkemesi'nin Taksim kararını hatırlatan CHP lideri Özgür Özel, 'Bu yasak kararı anayasaya uymamaktır' çıkışında bulundu. CHP ve DİSK, saat 10.00'da Saraçhane'de buluşarak Taksim'e yürüyecek. Bazı gruplarda Şişli ve Beşiktaş'ta toplanmak için çağrı yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan "Taksim miting alanı değil" diyerek noktayı koydu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise yasak kararından geri adım atmazken, sabah saatlerinden itibaren Taksim'e çıkan yollar kapatılmaya başlandı.

İşte İstanbul'da gün boyu dakika dakika yaşananlar....

08.55

İstiklal Caddesi'nin ara sokaklarından Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruba polis müdahale etti. Pankart açıp yürüyen grup gözaltına alındı.

HAK-İŞ HEYETİ KAZANCI YOKUŞU'NA KARANFİL BIRAKTI

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve beraberindeki heyet 1977 1 Mayıs'ında hayatını kaybedenler için Kazancı Yokuşu'na karanfil bıraktı.
Arslan yaptığı açıklamada "Bugün burada önce anmamızı yapacağız. Anıta çelengimizi koyup Kocaeli'deki mitingimize hareket edeceğiz. Katillerin bulunması ve hesap verilmesi sağlanana kadar bu ısrarımızı sürdüreceğiz. Burada aslında bütün emek hareketine yönelik bir provokasyon yapılmıştı" diye konuştu.

ÇERKEZOĞLU: "1 MAYIS MEYDANI TAKSİM MEYDANI'DIR"

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu "1 Mayıs meydanının Taksim Meydanı olduğu artık herkes tarafından bilinen bir hakikat. AYM kararı da bunu çok açık şekilde ortaya koyuyor. Bu yıl da ana muhalefet partisi başta olmak üzere Taksim talebimizin arkasında durdu. Bu çok önemli. Bu somut bir gerçek. Herkese bunun için çok teşekkür ediyoruz. 1 Mayıs meydanı Taksim Meydanı'dır." diye konuştu.

Saraçhane Meydanı'nda 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısı ile erken saatlerde güvenlik önlemleri alınırken, alanda toplanmalar başladı.

06.00

TASKİM'E ÇIKAN YOLLAR KAPATILDI

İstanbul Valiliği tarafından 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla alınan önlemler kapsamında; sabah erken saatlerde Taksim Meydanı'na çıkan yollar trafiğe kapatıldı.

Meydana çıkan cadde ve sokaklarda araç parkına izin verilmezken, Taksim, Şişhane, Kabataş, Mecidiyeköy, Şişli, Saraçhane, Beşiktaş Meydanı ve Dolmabahçe'de otoparklarda bulunan park halindeki araçlar kaldırıldı.

Beşiktaş, Beyoğlu, Şişli, Fatih ve Kadıköy'de ise çöp konteynerleri kaldırılırken, taş ve bunun gibi maddeler temizlendi.

Tedbir alınan alanlarda belediyelere ait araç ve personelin bulunmasına da izin verilmedi. 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.