Takip Et
  • 2 Mayıs 2024, Perşembe 07:19

Altın fiyatlarında büyük sürpriz! Terse döndü

Altın fiyatları için kritik açıklama geldi. Ons altın ve gram altın fiyatında yaşanan düşüş sonrası gözler ABD Merkez Bankası Fed faiz kararına çevrilmişti. Fed faizleri sabit bıraktı. Peki altın fiyatları faiz kararı sonrası ne oldu? Altın gram fiyatı düşer mi yükselir mi? Piyasa Uzmanı İslam Memiş ve Şirin Sarı dikkat çeken iki değerlendirmede bulundu. İslam Memiş gram altın için tahminini açıkladı.

Altın fiyatları son düşüşüne rağmen, Nisan ayında yüzde 4'ün üzerinde artış değer kazanarak Mart ayında elde ettiği kazancın üzerine koyarak yoluna devam etti. Ons altın Fed faiz kararı sonrası yüzde 1,5'in üzerinde yükselişle 2.322 dolar seviyesinde bulunuyor. Yurt içinde serbest piyasada gram altın fiyatı da yüzde 1,4 değer kazancı ile 2.595 TL, çeyrek altın fiyatı 4.121 TL ve Cumhuriyet altını fiyatları da 16.789 TL seviyelerinden değerleniyor.

Altın fiyatları grafiği kırmızı yanarken tüm gözler bugün ABD Merkez Bankası Fed’in faiz kararına çevrilmişti. ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.

Dirençli enflasyona dair işaretler, yatırımcıların Fed'in yakın vadede faiz indirimi beklentilerini büyük ölçüde fiyatladığını gördü. Fed’in bu yıl faizleri ancak Eylül ayında ya da dördüncü çeyrekte indirmesi bekleniyor.

Peki altın fiyatları ne olur? Altın gram fiyatı daha da düşer mi? Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı konuya ilişkin yaptığı değerlendirmesinde, yükselişte Fed kararının etkili olacağını kaydetti; bu kararların piyasalardaki dengeleri değiştireceğini vurguladı. Uzman isim ayrıca, altın fiyatlarında yeniden yaşanabilecek yükselişin jeopolitik risklerden değil Fed gibi büyük bankaların faiz kararlarının etkili olacağını belirtti.

Piyasa Uzmanı İslam Memiş ise gram altın fiyatı için tahminini açıkladı. “Altın ve gümüş fiyatlarında o beklediğimiz düşüşler gerçekleşmiş oldu. Hatta biraz daha düşüşler derinleşti” diyen Memiş şunları söyledi:

“Bugün fiziki altın tarafında Kapalıçarşı'da gram altın 2.400 lira seviyesine kadar geriledi. Şu anda 2.435 lira seviyesinde. Ons altında da 100 dolarlık bir gerileme yaşandı. Bunların da yatırımcılar için birer fırsat olduğunu düşünüyorum. Çünkü altın fiyatlarının pozitif yönde destekleyen yükselişini destekleyen unsurlar yine masada kalmaya devam ediyor. Altın borcu olanlar, düğün yapacaklar altın fiyatlarının bu düşük seyrinin ben şahsen kalıcı olacağını tahmin etmiyorum. Bu haftayı ve önümüzdeki haftayı iyi değerlendirmek lazım. Tekrar yukarı yönlü hareketler yaşanabilir. Bu yıl ile alakalı 3 bin TL, yıl sonunda 3.500 lira beklentimiz halen devam ediyor. 2.600 devamında 3 bin lira seviyesini beklemeyi devam ediyoruz.” (HABER MERKEZİ) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.