Takip Et
  • 30 Nisan 2024, Salı 18:22

Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumu, uzman isimleri bir araya getirdi

‘İyi Eğitim, Güçlü Gelecek' temalı Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumu Antalya’da düzenlendi.

Türkiye'deki okulların eğitim kalitesini çağın gerektirdiği şekilde yükseltmek amacıyla kurulan 'İyi Bir Eğitim Platformu' tarafından ve uzman isimleri eğitimcilerle bir araya getiren Sürdürülebilir Eğitim Sempozyumu Antalya 'da düzenlenendi.

 

Ana sponsorları arasında Bil Eğitim Kurumları’nın da bulunduğu Türkiye’nin önde gelen isimlerinin geleceğin eğitimine yön vermek için bir araya geldiği sempozyumda, Töder Yöneyim Kurulu Üyesi Ümit Kalko, Eski Milli Eğitim Bakanı ve Önce Öğretmen Vakfı Başkanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Fütürist ve Ekonomist Ufuk Tarhan, Eğitimci ve Sosyal Girişimci Sevinç Atabay, Başarı Düşünürü, Başarı Konuşuru, Başarı Yazarı Mümin Sekman ve Dünya Bilardo Şampiyonu Semih Saygıner gibi önemli eğitimci, akademisyen ve yazarlar konuşmacı olarak katıldılar.

Sempozyumda 21'inci yüzyılda eğitim, eğitimin geleceği, eğitimde dijitalleşme ve teknoloji entegrasyonu, esnek öğrenme ortamları, bireyselleşmiş eğitim, uzaktan eğitim, eğitimde yapay zeka gibi birçok konu masaya yatırıldı. Sempozyuma 6 ülke, 74 şehirden öğretmen, eğitimci ve sektör temsilcileri olmak üzere toplamda 850 kişi katıldı.

Aydın’da tek okul olarak sempozyuma katılan Aydın Bil Koleji Yönetim Kurulu Üyesi Halit KARADENİZ, “Eğitim alanında sürdürülebilirlik konusu ela alan ve bu konuda farkındalık yaratmayı, bilgi paylaşımını ve işbirliğini teşvik eden böylesi bir paltformda olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyorum.” sözlerini paylaştı.

Sempozyum her yıl farklı bir tema ile katılımcılarıyla buluşmayı hedefliyor. (HABER MERKEZİ) 

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.