Takip Et

SON DAKİKA

Senanur SEÇKİN
Instagram / kiitapkkurdu

Tiyatro ve Sinema

13 Temmuz 2019, Cumartesi

     

Sanat dallarından kendimizi bulacağımız bir diğer sanat dalı ise tiyatrodur. Bulunduğumuz salon, oynanan oyun, oyundaki karakterler, dekor, ışık ve kostümler bir çok şey anlatır bize. Oynadığımız karakterde ya kendimizi buluruz ya da kendimizden bir şey katarız. İzliyorsak ise herhangi bir karakteri kendimize yakın buluruz. Şimdilerde sinema tercih edilir oldu aslında ikisi aynı gözükse de farklı birer sanat dallarıdır ama genel olarak sinema tercih ediliyor. Tercihin sebepleri ise sinema izlemek değil, sinemaya gitmiş olmak.

Bir çok yapımcı filmin içeriğine değil nasıl para geleceğine bakar oldu. Sanat yapmak için eğitimini almak gerekir ama popülaritesini kullanıp sinemaya dalan birçok kişi tanıdık. Bakıldığında tiyatroyu tercih eden kişiler pek popüler değiller. Bu yüzden tercih edilmiyorlar.

Sinema da tiyatro da pek çok emek ister. Emeğiyle yapıldığı zaman kedinizi bulamamanız imkansızdır. Son yıllarda ne kadar tiyatro tercih edilmese de işini hakkıyla yapan, emek veren ve en önemlisi vazgeçmeyen tiyatrocular var. Aydın'da hakkıyla tiyatro yapan Arkın Selek ve ekibine buradan selam olsun... 



Yazarın Tüm Yazıları

Yazık Ediyoruz

27 Temmuz 2019, Cumartesi

Sarı Sokak Lambası

20 Temmuz 2019, Cumartesi

Tiyatro ve Sinema

13 Temmuz 2019, Cumartesi

Kırık Köprü

6 Temmuz 2019, Cumartesi

Ayçiçeğinden Ayrılmış Çekirdek

29 Haziran 2019, Cumartesi

Yardımlaşmanın ruh hali

22 Haziran 2019, Cumartesi