Takip Et

SON DAKİKA

Mehmet TEKELİ

YEMİNLİ BOKSÖRLER!

15 Ocak 2017, Pazar

     

Kıran kırana geçen ilk iki round sonrası boksörler dişlerini bilemiş, yumruklarını sarmalamış ve tekrar minderdeydiler. İzleyiciler sadece evlerinden canlı olarak izleme şansı bulabildiler. Kim bilebilirdi ki bu sefer her tüm tarafların yenileceğini… Kazananın olmadığı bir maç olacaktı bugün. İzleyiciler karşısında küçük duruma düşme gibi bir dertleri olmamalıydı ki bu kadar pervasızca hakaret ve hareket edebiliyorlardı. İzleyiciler bu dakikalarda olacaklardan habersiz koltuklarında oturuyorlardı.

Çocuk, o anda televizyona kilitlendi ve merakla babasına sordu. “Amcalar ne yapıyor öyle”. Herkes gibi çocuk da haksız değildi elbette. İlk defa görüyordu kravatlı boksörleri. Gözlerini alamadı bu heyecanlı maçtan. Babası ise kem küm ederek cevap veremedi çocuğa. Bu maç diğerlerinden farklıydı her yönüyle… Kazanan yok, kaybeden çok… Modern bir kavga idi. Lüks içinde, ışıklar altında. Çocuk anlam veremediği bu maçı izlemeye ara verip kendi kazandığı oyuna yöneldi. Anne demli bir çay getirdi. Baba mı? Baba ise vatandaşlık görevini yerine getirmesi için gezegenin en gizemli sorusunu sordu kendi kendine “NE OLACAK BU MEMLEKETİN HALİ”. Anlayacağınız herkes görevini tam olarak yerine getirdi. Artık rahat rahat uyuyabilirdi herkes.

Sabahın ilk ışıklarında izleyicilerin çoğu montlarına sımsıkı sarılmış işlerine gidiyordu. Boksörler geceden kalan yorgunluk ile uyanamamıştı bile... Akşam olduğunda çekirdek aile maçı yeniden izleme şansı bulabildi. Bugün farklıydı ama. Çocuğunda gözünden kaçmadı tabi. Tam babasına dönmüş sorusunu soracaktı ki babası kanalı değiştirdi. Ne cevap verecekti çocuğa. Kem küm ederek bir yere kadar. Haklı olarak soruları vardı aklında.

***

Sadece onun değil bizim de bir vatandaş olarak sorularımız var. Seçilip yemin etmiş insanlar neden ülke ve dünya gündemine milletin (!) kürsüsünü kırarak oturuyor? Büyük naralar atıp haykıramıyoruz ama herkesin haklı soruları var. Bir birey olarak kendimi soyutlamak geliyor içimden ama olmuyor. Ülkeye gündeme dair hiçbir şey düşünmemek istiyorum yine olmuyor. Sonra yapmam gereken işler geliyor aklıma ve vatandaşlık görevimi yerine getirmek için sorumu sorup işlerime bakıyorum. Ne olacak bu memleketin hali?

Bir daha böyle bir maç izlememek ümidiyle. Hoşcakalın… 



Yazarın Tüm Yazıları

AYRILIK KESİNDİ, ERKEN OLDU

23 Ocak 2018, Salı

GÜZEL KELİMELER DÜKKANI

12 Şubat 2017, Pazar

HİÇLİK MAKAMI

5 Şubat 2017, Pazar

EINSTEIN’I BEDAVA ÇALIŞTIRMAK

1 Şubat 2017, Çarşamba

GELİŞİM DÖNEMLERİ

22 Ocak 2017, Pazar

AT YARIŞI TAVSİYE EDİYORUM

18 Ocak 2017, Çarşamba

YEMİNLİ BOKSÖRLER!

15 Ocak 2017, Pazar

SUSSAN OLMUYOR SUSMASAN OLMAZ

11 Ocak 2017, Çarşamba

Medeniyetsiz(!) Kabileler

9 Ocak 2017, Pazartesi

Tek bir şey diliyorum...

4 Ocak 2017, Çarşamba