Takip Et

SON DAKİKA

Mehmet TEKELİ

Tek bir şey diliyorum...

4 Ocak 2017, Çarşamba

     

Merhabalar çok değerli DENGE gazetesi okurları…

Bir Adanalı olarak yaklaşık 6 aydır şehrinizde yaşıyorum. 2010 yılında yaptığımız bir okul gezisi sayesinde Aydın ile tanıştım. Yıllar sonra öğrendim ki büyük dedelerim Aydın’ın Söke ilçesinden Adana’nın Ceyhan ilçesinin Çokça pınar köyüne develer ve tekeler ile göç etmişler. Soyadımızdan da anlaşıldığı üzere tekelerimiz çok imiş. Aydın kültürüne, havasına, suyuna çok yabancılık çekmediğimi itiraf etmeliyim.

Denge gazetesi ile tanışmamıza da kısaca değinecek olursak, tam bir tevafuk… İş aramaya başladığım andan dakikalar sonra gazetemizin ilanı karşımıza çıktı “GRAFİKER ARANIYOR”. Güzel Sanatlar lisesi ve ardından Eğitim Fakültesi Resim Öğretmenliği ile 21. yüzyıl teknolojisini harmanlayınca grafikerlik gibi bir meslek ile hayatımızı idame ediyoruz.

Gazetemizin uygun görmesi üzerine sizlerle haftada iki defa buluşma fırsatı buldum. Bu ilk yazım olduğu için biraz heyecan ve tedirginlik yok değil. Gazetemizde çalışmaya başlamadan önce yaptığım araştırmadan ötürü bu heyecanı yaşıyorum. Denge takipçilerinin gazetemizi sahiplenmesi ve sürekli takipte olmaları bu tatlı heyecanın sebebi.

***

Ülke, toplum ve birey olarak her yönden yorgun bir yılı geride bıraktık. Ülkemiz çok şeylere şahit oldu... Zihinlerde geriye kalan olumsuz vakalar olsa da ümit olmadan yaşamak zor. Yaşadıklarımız-yaşadığımız bunca tatsız günlerin daha güzel yarınlara gebe olması ümidindeyim.

Yeryüzü adına çok şey dilesem de kendim için 2017’den çok beklentim yok. Tek dileğim bol bol empati yaptığım-yaptığımız bir yıl olması. Birbirimizi anlamamanın-anlayamamanın verdiği bir sancı taşıyoruz. Başta kendimize yönelip kendimizle barışmalı daha sonra ailemizi, çevremizi, komşularımızı, şehrimizi, ülkemizi ve yeryüzündeki tüm canlıları anlamak adına bir adım atmalıyız. Huzur, güven, mutluluk… bu kelimelerin hayata geçmesi için bir topluma ve kültüre ihtiyaç olabilir fakat empati yapmamız için tek başımıza yeterli olabiliriz.

Dünyada yaşanan sancılı ve arapsaçına dönen düğümün çözülmesi için bir çok alternatif çözüm olabilir. Denenebilir, sonuç alınabilir. Ben bu düğümün en önemli ip ucunun empati olduğunu düşünüyorum. Ailenizle, sevdiklerinizle, sevmediklerinizle, gönlünüzden geçen her şeyin olduğu bir yıl diliyorum. Tabi ki bol bol empati yaptığımız bir yıl-ömür diliyorum…



Yazarın Tüm Yazıları

AYRILIK KESİNDİ, ERKEN OLDU

23 Ocak 2018, Salı

GÜZEL KELİMELER DÜKKANI

12 Şubat 2017, Pazar

HİÇLİK MAKAMI

5 Şubat 2017, Pazar

EINSTEIN’I BEDAVA ÇALIŞTIRMAK

1 Şubat 2017, Çarşamba

GELİŞİM DÖNEMLERİ

22 Ocak 2017, Pazar

AT YARIŞI TAVSİYE EDİYORUM

18 Ocak 2017, Çarşamba

YEMİNLİ BOKSÖRLER!

15 Ocak 2017, Pazar

SUSSAN OLMUYOR SUSMASAN OLMAZ

11 Ocak 2017, Çarşamba

Medeniyetsiz(!) Kabileler

9 Ocak 2017, Pazartesi

Tek bir şey diliyorum...

4 Ocak 2017, Çarşamba