Takip Et

SON DAKİKA

Esra KOZBEK

Gün Aydın'la Başlar Visitaydin.com

10 Aralık 2019, Salı

     

Geçtiğimiz Cuma günü Kuşadası’nda GEKA desteği ile yapılan Aydın Tanıtım projesinin lansmanına Denge Medya Grup olarak ekipçe bizler de katıldık. Lansmanın açılış konuşmasını Reyhan Türkmen yaptı ve 12 ay 365 gün Aydın düşüncesi ile konuşmasını sürdürdü. Ardından sahneye Vali Yavuz Selim Köşger geldi, resmi konuşmasından uzaktı bu sefer, daha duygusal ve doğaldı. Tanıtım videoları ve kokteylin ardından sona erdi. Yaklaşık 2 saat süren bu etkinlikle ilgili düşüncelerim oldukça olumlu ve gurur verici.

Kameralarımıza birçok isim röportaj verdi o gün, politikadan uzak tek bir amaç için bir araya gelen siyasetçileri görünce içimden dedim ki ‘Konu doğup büyüdüğümüz topraklar olunca herkes birbirinin arkasında duruyor’ Tabi katılmayan mecburi olmayan ama katılsa çok uygun olacak birkaç isim yoktu…

Reyhan Türkmen’ in projeyi tanıtırken ne kadar çalıştıkları belliydi yaklaşık 1 yıldır bu proje üzerinde çalıştıklarını belirtti. Protokoldekilere baktığımda herkesin gözünde bir ışık vardı, çalışacakları sadece arkadan biraz onları ittirecek bir güce ihtiyaçları olduklarını sezdim. Ee o kuvvet de Valimizden geldiğine göre kimse durmaz artık diye düşünüyorum.

Ben Karadeniz’ de üniversiteyi bitirdim ve orada birçok ilden insanla tanışma fırsatı buldum. Aydınlı olduğumu söylediğimde ‘Aydın?’ deyip şaşkınlıkla bana bakıyorlardı, ee insan bir bozuluyor tabi. Hele ki memleket aşığı biri olunca iyice bozluyor. Tamam bende çok fazla gezmedim memleketimi ama en azından içinde ki zenginliğini kültürünü tanıyor ve farkındayım. ‘Ya Aydın nerede?’ dediklerinde hele çıldıracak gibi oluyordum ‘Ya işte İzmir ile Denizli’ nin arasında… Yahu Bizde zeybek var, doğallığını hala koruyan mekanlarımız, Aspendos, Büyük Menderes deltası, Latmos, Üçgözler, Bafa gölü, Kuşadası, Didim, Afroditin şehri Afrodisias ve hatta inanmazsınız bizde kestane bile var. Hatta inanmazsınız Atatürk Sümerbank basma fabrikasını Atatürk açmış, kestane bile var bizde kestane’ anlatıyorum bu şekilde ‘Ha yani egelisin. Ya bir şive yapsana Esra ya’ diye cevap alıyordum. Kardeşim ne şivesi bir dur UNESCO Dünya Miras listesi'ne girmişiz biz sen bana şive diyorsun…

Tanıtım açısından geri kaldık bunda en büyük etkisinin popüler kültür ve çıkarlarını, gururunu ön plana atıp şehre hizmet etmesi gerekirken kendi için çalışan siyasetçiler olduğunu düşünüyorum. Yaz sezonu açılınca televizyonlarda hep bir tatlı şiveli Muğla dizileri, gençlik dizilerinden aksiyon türüne kadar İzmir ismi geçiyor. Valla alınmaca gücenmece yok egede en verimli topraklara sahip, en doğal ve en her bakımdan yüksek kapasiteye sahip il Aydın.

Aydın Valiliği tarafından açılan visitaydin.com sitesine girerseniz daha bilmediğiniz güzelliklerimiz olduğunu göreceksiniz. Lansmanda dağıtılan broşürler vardı her bir şehri, her bir kültürel değerleri, mekanları tek tek kısaca ve uzunca anlatmışlar, incirleri güzel bir keseye koyup dağıttılar, zeytinler, yağlar daha bir çok doğal ürünlerimizi sergilendi.

Projenin hedefi Aydın’ ı 9 farklı dilde dünyaya tanıtmak. İngilizce, Fransızca, Almanca, Japonca, Çince, Arapça, Farsça, Felemenkçe ve Rusça olarak hazırlanan broşürler ve site sayesinde dünya pazarına açıldı.

Aslında burada medyanın gücünü bir kez daha anladım. Dedim ya popüler kültür diye basın ve medyaya ne verirsek millet o oluyor. Medya mensubu olarak mesleğimin bu kadar güçlü olabileceğini hiç irdeleyememişim. Bizim işimiz hızlı olmayı gerektiriyor hatta bu o kadar üstüme yapıştı ki adımlarım bile hızlıdır. Ne kadar hızlı insanlara her hangi bir şeyi aktarırsak ilk onu emiyorlar. Muğla, İzmir bizden önce davranmış ki Ege Bölgesi denilince onlar geliyor akıllarına.

www.visitaydin.com sitesinde nerede ne yenir, ne yapılır, nereye gidilir, şehirlerarası mesafe, uçak, otobüs hatları, konaklama, tarihçe daha birçok şey var. Yemek kısmına girmemeye özen gösterin benim içim gitti o kısımda.

Aydın hepimizin bir evi, Doğudan gelen polisin, kuzeyden gelen işçinin, güneyden gelen öğrencinin, İç Anadolu’ dan gelen gelinin. Farklı dinden, dilden ne olursa olsun hepimizin tek ortak yönü insani duygular ve barındığı ortam.

Başarılarınızın devamını dilerim. Sağlıcakla…



Yazarın Tüm Yazıları

Wuhan Corona virüs salgını

29 Şubat 2020, Cumartesi

Germeyin beni yahu!

22 Şubat 2020, Cumartesi

Gün Aydın'la Başlar Visitaydin.com

10 Aralık 2019, Salı

Doyumsuzluğun En Güzel Dilimi

30 Kasım 2019, Cumartesi

10 bin saat kuralı. Ya kural hatalı ya da ben geri zekalıyım

22 Ekim 2019, Salı

Yaşanacak Olan 2030 Büyük İstanbul Depremi

30 Eylül 2019, Pazartesi

Doğru Kararlar Alabilmenin Adımları

25 Eylül 2019, Çarşamba

Neden bağımlı-bağlı olunur?/Bağımlılıktan korunma

21 Eylül 2019, Cumartesi

Neden bağımlı-bağlı olunur? /Madde bağımlılığında psikolojik etkenler

14 Eylül 2019, Cumartesi

Neden bağımlı-bağlı olunur?

3 Eylül 2019, Salı

80-20 kuralı: Az çoktan fazladır!

31 Ağustos 2019, Cumartesi

Neden karşı cinsten ‘herkesin’ ilgisine ihtiyaç duyulur?

20 Ağustos 2019, Salı

Etkili zaman yönetimi

30 Temmuz 2019, Salı

Tanıştırayım ben kendimim

23 Temmuz 2019, Salı

İrade nasıl güçlendirilir?

16 Temmuz 2019, Salı

İki ileri bir geri

9 Temmuz 2019, Salı

satın aldığın mutluluk değil!

2 Temmuz 2019, Salı

Sonrası da var!

30 Haziran 2019, Pazar

’Ben hiçbir şeyden korkmam’ diyebilmek için

25 Haziran 2019, Salı

Yanlış seçimler

17 Haziran 2019, Pazartesi

Bayramdan sonra diyete gireceğim!

10 Haziran 2019, Pazartesi

Kendinizi Gerçekleştirin

31 Mayıs 2019, Cuma

AKILLA VE GURURLA, YOLUNDA!

20 Mayıs 2019, Pazartesi

15 Senedir Değişemeyen Yenipazar

13 Mayıs 2019, Pazartesi

İyi insan kokusu

6 Mayıs 2019, Pazartesi

23 NİSAN’ DA ÇOCUK İSTİSMARI

29 Nisan 2019, Pazartesi

Dedik(L)odu

22 Nisan 2019, Pazartesi

İş ortamının kötü niyetli çalışanları

15 Nisan 2019, Pazartesi

Pembe saçlı şişko

8 Nisan 2019, Pazartesi