Takip Et

SON DAKİKA

DENİZ SERİN
[email protected]

ÇÜNKÜ BEN İNSANIM

6 Nisan 2022, Çarşamba

     

Ben, sen, biz, onlar... Etrafımızdaki kişilerle, onları tanımıyor dahi olsak, enerjilerimiz aracılığıyla birbirimize bağlıyız. Bulunduğumuz ortamın iyi veya kötü olduğuna karar verirken aslında biz ortamda bulunan bu enerjiye göre şekil alıyor, kararımızı netleştiriyoruz. Tıpkı hayatımıza aldığımız insanların zaman zaman bizim hayatımızı şekillendirmesi gibi... Hele bir de ön yargı ile yaklaştığımız kişi veya kişilerin bir süre sonra hayatımızda farklı bir yer edindiklerine tanık olduysak...

Ben yaşamı tanıdıkça insancıl olacak, insancıl oldukça daha iyi empati kuracağım. Mesela yüksek numaralı gözlük kullanan arkadaşımın seçmek istediği meslek için olumsuz yorumlar yapmayacak ve onun hayallerini yıkmayacağım. Veya İş arkadaşımın kilo sorunu olduğunu bildiğimden giydiği etek için onu sözlerimle veya bakışlarımla rahatsız edip incitmeyeceğim. Ya da ailesi işitme engelli olan arkadaşımı ötekileştirmeyeceğim. Kirli düşünceleri beynimde hapsederek onlarla yaşamayacağım ve hiçbirini zihnime ve hayatıma sokmayacağım. Çevremdeki insanlara empati ile yaklaşarak onların duygu dünyalarını anlamaya çalışacağım. Çünkü ben insanım.

Ve ben birinin yanında kaygı duyuyorsam, fikirlerimi ona anlatmaktan korkuyor, suçlanma korkusu ile konuşmamı, davranışlarımı kontrol etmeye çalışıyorsam bu yüzden kendimi suçlamayacağım. Yanlış yerde olduğumun farkındalığı ile o kişinin yanından uzaklaşacağım. Hayatımda beni rahatsız eden, mutsuz eden insanlara yer vermeyeceğim. Çünkü ben insanım.

Mutlu olduğumu dile getirdiğim gibi yeri geldiğinde mutsuzluğumu da sevdiklerimle paylaşacağım. Değerli olduğumu an be an hatırlayacak, sağlıklı olduğum için şükredecek ve her zaman kendime yararlı olanı seçeceğim. Çünkü ben insanım. 



Yazarın Tüm Yazıları

YALNIZ SEKİZ DAKİKAN VAR...

3 Ağustos 2022, Çarşamba

Yaşamayan Ruhum

27 Temmuz 2022, Çarşamba

Mutsuz Kral

20 Temmuz 2022, Çarşamba

Bir Çiçekti Nergis

14 Temmuz 2022, Perşembe

Aşk denilen şey...

29 Haziran 2022, Çarşamba

NAM(US)LU!

22 Haziran 2022, Çarşamba

Hayriye Teyze

15 Haziran 2022, Çarşamba

BEN DEĞERLİ MİYİM?

1 Haziran 2022, Çarşamba

MU-Cİ-ZE

25 Mayıs 2022, Çarşamba

İNSAN NEDİR ŞİMDİ BİLDİM

27 Nisan 2022, Çarşamba

İyi ki çocuğum

19 Nisan 2022, Salı

Aşk değil de ne?

13 Nisan 2022, Çarşamba

ÇÜNKÜ BEN İNSANIM

6 Nisan 2022, Çarşamba

GEÇ Mİ KALDIK?

30 Mart 2022, Çarşamba

Anne! Ben de olabilir miyim?

23 Mart 2022, Çarşamba