Takip Et

SON DAKİKA

Yunan sanatçı Söke'de atalarının izini aradı

6 Mayıs 2022, Cuma 12:29

     


İzmir'de vereceği Dostluk Konseri için Türkiye'ye gelen Yunan kadın sanatçı Alexandra Gravas, mübadelede Söke'den göç eden atalarının evini araştırıp bulunca, çok duygulandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezinde bir konser vermek için gelen Alexsandra Gravas, mübadele öncesi Söke Kemalpaşa Mahallesinde yaşamış olan anne dedesi Yorgo Samandaras ve ailesinin yaşadığı ata ocağını bulmak için beraberinde CHP 26. Dönem İzmir Milletvekili Zeynep Alıoklar ile Söke'ye geldi.

Elinde o yıllara ait atalarının yaşadığı evin fotoğrafı bulunan sanatçı, Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan, önceki dönem Belediye Başkan Yardımcılarından Levent Tuna ve Söke'nin Girit kökenli yaşlı sakinlerinden İbrahim Akkaya tarafından karşılandı.

Yunanlı sanatçının atalarının evinin Kemalpaşa Mahallesi Alay Sokak'ta olduğu tespit edilirken, sanatçı yaklaşık bir asır önce ailesinin yaşadığı evi doyasıya gezerek her noktasını karış karış dolaşıp dokundu. Zaman zaman gözleri dolan sanatçı Alexsandra Gravas, dedelerinin evini bulmaya yardımcı olan Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel’e, Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan ve geçmiş dönem başkan yardımcısı Levent Tuna’ya teşekkür etti.

SÖKE'DE KONSER SÖZÜ VERDİ

Söke Belediyesinin eski bir Rum mahallesi olan Kemalpaşa Mahallesinde sokak iyileştirme projesi kapsamında sürdürdüğü restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından dedelerinin yaşadığı Kemalpaşa mahallesinde konser vermekten çok mutlu olacağını söyleyen sanatçı Alexsandra Gravas, ”Ailemin büyüklerinden onların Söke'deki anılarını dinler, o hatıralar hafızalarımızda yer alırdı. Bugün yıllar sonra onların yaşadığı mekanları ziyaret etmek nasip oldu. Çok mutlu oldum” şeklinde konuştu. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler