Takip Et

SON DAKİKA

"Erken değil, geç seçim olur"

18 Ağustos 2022, Perşembe 18:07

     


Milli Yol Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Işık, Türkiye'de erken seçim olasılığı bulunmadığını, aksine cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerin ertelenebileceğini ve yerel seçimlerinde öne çekilerek birlikte yapılabileceğini ifade etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Gazeteci Mehmet Aydın’ın tvDEN’de hazırlayıp sunduğu Güne Bakış programına Milli Yol Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Mehmet Işık konuk oldu. Bir buçuk yıl önce Değişim ve Demokrasi Partisi'ni kuran Mehmet Işık, Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır ile yollarının kesiştiğini ve fikir alışverişinde bulunduklarını belirterek, iki partinin birleşme kararlarını aldıklarını ve Eylül ayında yapılacak olan genel kurultay ile 2023’teki seçime girme hakkı elde edeceklerini, aynı zamanda da kendi cumhurbaşkanı adaylarını çıkaracaklarını vurguladı.

Milli Yol Partisi'nin görüşlerini dile getiren Işık, “Biz Milli Yol olarak, biz Alevi’yiz, biz Kürt’üz, biz Çerkez’iz, biz Türkiye’yiz ayrımımız yok. Ayrım gözetmeksizin, dini görüşleri ne olursa olsun, bizim için aslolan bu ülkeyi seven, milli sınırlar içerisindeki bölünmez bütünlüğümüzü savunan ve ben Türk’üm diyen herkese kapımız açık. Biz bu görüşteyiz, bunu savunuyoruz” dedi.

Işık, Milli Yol Partisi olarak diğer siyasi partilerden farklarının olduğunu, “Biz omurgalı insanlarız, biz insanlara kötü dediğimiz, hakaret ettiğimiz kişinin yanında olmayız. Biz haddimizi de biliriz, durduğumuz yeri de iyi bilen insanlarız çünkü o yetiştirilmiş tarzdan gelen insanlarız. Biz çünkü Remzi Bey olsun, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu olsun ve diğer siyasi partinin liderlerine hakaret etmeden, haddimizi bilerek, aşağılamadan, küçümsemeden hareket ederiz. Kaldı ki öyle bir haddimiz yok, öyle birine kötü bir söz söylediğimiz zaman da söylediğimiz sözün arkasına oluruz. O kişinin yanında da olmayız, yürümeyiz de. Bir farkımız o var bizim” sözleriyle belirtti.

“TEK ANA UNSURUMUZ VAR”

Milli Yol Partisi olarak kendi adaylarını göstereceklerini ve kendi yollarını çizeceklerini söyleyen Işık, ittifaklara bağlı olmadıklarını, buna karşı olduklarını söyleyerek ilerleyen zamanlarda ülke çıkarları ve menfaatleri için ne gerekiyorsa yapacaklarını belirtti. Işık, “Bizim için olmazsa olmazımız yok, bizim olmazsa olmazımız ülkenin menfaatleri neyi gerektiriyorsa ve ülke için mecburi olan olması gereken neyse biz onun yanında oluruz. Bizim için Cumhur İttifakı, Millet İttifakı diye bir şey yok, bizim için önemli olan önceliğimiz ülke çıkarları ve ülke menfaatleridir. Ülke çıkarları ve menfaatleri kimin yanında olmamızı gerektiriyorsa ve kime destek vermemizi gerektiriyorsa biz ona destek veririz. Öyle bir kısasımız yok yani bizim, bizim için ana unsur olan tek bir şey var o da ülke çıkarları ve menfaatleridir” dedi.

“SEÇİMLERİN BİRLEŞTİRİLMESİ KAÇINILMAZ OLUR”

Erken seçim konusunda Milli Yol Partisi olarak tüm illerde ve Cumhurbaşkanı adayı da olmak kaydıyla seçime hazır olduklarını, bunu gidişata bakarak göreceklerini söyleyen Işık, “Seçimi ertelemek için bazı oluşumların alt yapısı gerekçe olarak oluşturuluyor zaten ki kişiye göre olması gerekendir veya böyle olması gerekiyordur. Netice itibariyle sonuca bakılması lazım, siyasette de böyledir, bu olacakmış, gideceklermiş değil, sonuç önemlidir. Suriye’de bir sıkıntımız var ve bunun girilmesi mi lazım girilmeyecek mi diye söylemler varken bunun girilmesi lazım, geç bile kalınıyor. Cumhurbaşkanımızın da meclisin vermiş olduğu bir erteleme için yetkisi var. Cumhurbaşkanımız sabah kalktığında, bu gereksinimler olduğunda, şöyle bir sorunumuz var, savaş halindeyiz veya bu oldu, seçimi ben artık 4 ay mı olur 5 ay mı 7 ay mı olur erteledim dendiği zaman kimsenin söyleyebilecek bir sözü kalmaz, kimse de bir şey söyleyemez. Bu olduğu zaman yerel seçime de fazla bir zaman kalmıyor, böyle bir durum olduğu zaman da genel ile yerelin birleşmesi kaçınılmaz olur, ezber bozar. 98 seçimlerinde aynısını yaşadık, niye aynı şekilde olmasın? Çünkü yerel ile genel birleştiğinde hesaplar her iki tarafta da bozulacak. Hani ben acaba belediye başkanı olmazsam milletvekili olurum hesabı da olmayacak, herkes yerini bilecek. Olması gereken de bu. Siyasette bilgi ve birikiminizi yerinde ve zamanında kullanırsanız değerli oluyor” dedi.

Erken seçim için toplumun algısını da değerlendiren Işık, “Recep Tayyip Erdoğan’ın yerinde siz veya biz olsak nasıl düşünebiliriz? Şu anki konjektöre göre trendi düşüyor, siz ne yaparsınız trendinizin yükselmesi için, seçimi kazanabilmek için, bazı algıları da yıkmak için bu hamleyi yapmak mecburiyetindesiniz. Bu insanlığın ve siyasetin gereğidir. Stresi ve sıkıntıyı atmak için zamana ihtiyacı var. Biz üretmediğimiz sürece hiçbir şeyin çözümü olmaz. Bizim üretmemiz, çiftçimize sahip olmamız, kalkındırmamız lazım. Bunları yapmadığımız zaman suni nefesler ile halkımız nefes alamaz. Suriye’deki sıkıntılar belli, operasyon veya hazırlıklar yapılıyor zaten, operasyon yapıldığında veya burada bir şey olduğunda ki gidişat onu gösteriyor, anons ediliyor ve altyapısı oluşturuluyor. Çünkü 3 ay sonra Sayın Cumhurbaşkanı ben seçimi erteledim dediği zaman kim ne söyleyebilir?” cümlelerini de ekledi.

“ADALETE GÜVEN İÇİN GENEL AF ŞART”

Işık, kamuoyunda oluşan genel af beklentilerine ilişkin de, “Zaten adaleti duygunun az olduğu ortamda, barışıklığı sağlamak için bence bir affın çıkması uygun olur. İnsani duygular içerisinde affın çıkması lazım diyorum. Ama iktidar bunu siyasi amaçla kullanır mı kullanmaz mı o halkın vereceği bir takdirdir. Askeri lisede okuyan öğrencilerimiz var, emri telakki edildiği zaman emri yerine getirenler var ve bankada sadece hesap açtığından dolayı FETÖ’den içeride olanlar var. Yani bir sürü mağdur insanlarımız var, bunların temizlenmesi, ayıklanması lazım. O yüzden fazla da ileriye gitmeden af kapsamının gündeme alınması lazım, alınacağını da düşünüyorum” dedi.

“BİZ HALA BÜYÜKŞEHİR OLAMADIK”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalar hakkında da konuşan Işık, “Aydın, etrafımızdaki yakın illerle kıyaslanamaz. Niye kıyaslanamaz? Çünkü biz hala daha Büyükşehir olamadık, üzülerek söylüyorum. Örnek vererek söylüyorum, İncirliova Belediye Başkanı da benim arkadaşım, adam olumsuzluklar içinde uğraşıyor, borçlar bırakılmış. Bildiğim kadarıyla büyükşehir belediye başkanı da yardımcı oluyor, büyükşehir belediye başkanı bazı konularda önünü açmazsa İncirliova Belediye Başkanı ne yapabilir? Yapamıyor, büyükşehir belediye başkanı bazı belediyelere yardımcı oluyor bazılarına hiç olmuyor. Bunu yapıyorsak, adaletli bir şekilde bütün belediyeleri a partisi b partisi olmaksızın yapılması gerekiyor. Ben büyükşehir belediye başkanını aradığım zaman ulaşmam lazım ama ulaşamıyorum, ulaşan varsa bana söylesin, ben ulaşamıyorsam veya başkası ulaşamıyorsa normal bir vatandaş nasıl ulaşabilir? Bakın bu algıyı yıkmamız lazım. Şu anda kendisi burada yok, ben bir ara kendisiyle çalıştım ama Sayın Hüseyin Aksu’yu da çok eleştirdiğim zamanlar da oluyordu, şu anda da herkes adamı arar oldu. Eleştiren adamlar da arar oldu, en azından Hüseyin Aksu’yu sokakta gördün, makamında bulamasan bile illa ki bir yerde çalışıyordu, orada yakalayabilirdiniz. Şimdi hiç kimseyi yakalayamazsınız. Benim bir algıladığım şu var, Fatih Bey biraz bir şeyler yapmaya çalışıyor ama onun da bazı problemleri olduğunu düşünüyorum, o da çalışıp da yapamıyor. Bunu da üzülerek söylüyorum” dedi. (HAZEL BAYIK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler