Takip Et

SON DAKİKA

“Biz kovid sürecini teşkilat olarak bir fırsata çevirdik”

17 Aralık 2021, Cuma 13:11

     


AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen, tvDEN'de Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu “Emin Aydın’la Baş Başa” programının konuğu oldu. Güncel konularla ilgili soruları da yanıtlayan Özmen, “Biz kovid sürecini teşkilat olarak bir fırsata çevirdik” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Gazeteci Emin Aydın’ın, "2021 yılında Aydın’da neler oldu sizin açınızdan, Aydın’a hangi anlamda değer kattığınızı düşünüyorsunuz?" sorusuna Özmen, “2021 kovidin etkilerinin bir önceki yıla göre biraz daha azaldığı, aşı vesilesiyle kapanmaların azaldığı ama bir dönemde de kapanmaların devam ettiği bir yıldı. Biz kovidi teşkilat olarak bir fırsata çevirdik. Özellikle telefonla iletişim konusu ardından yasakların kalkmasıyla beraber ciddi temaslarımız oldu. Meclisin kapanmasıyla beraber ciddi bir çalışma programı hazırlamıştık ancak bölgemizde ağırlıklı olan yangınların ardından Karadeniz bölgemizde yaşanan sel felaketi nedeniyle çalışmalarımızı ertelemek durumuna kaldık. Ağustos ve eylül ayıyla beraber Meclis açılana kadar çok ciddi saha programı yaptık Milletvekillerimiz ve Kadın Kolları Gençlik Kolları teşkilatımızla beraber. 110’un üzerinde ilçe programı gerçekleştirmiştik. Bu programlar vesilesi ile de 100 binin üzerinde hemşerimize temaslarla da ciddi bir nüfusa seçmen kitlesine ulaşmışız. Bunun faydasını bu süreçte çok iyi görüyoruz. Yine 2021 yılında il kongremizi, büyük kongremizi gerçekleştirdik. Kadın Kolları ve Gençlik Kolları kongremizi gerçekleştirdik. Yedinci olan kongre sürecimizi tamamladık. Geçen hafta sonu da teşkilat akademimizi gerçekleştirdik. Ana kademe, Kadın Kolları ev Gençlik Kolları, İl yöneticileri, Belediye Başkanları ve meclis üyelerinin katılımıyla. 2 günlük bir kamptı. 10 tane eğiticinin verdiği birbirinden faydalı dersler verildi. Motivasyon açısından teşkilatımıza ciddi katkı sağladı. Ayı da daraltılmış il danışma meclisi ile kapatacağız. Vekillerimiz de bütçe görüşmelerinde. Yarın bütçe görüşmeleri tamamlanacak. Yılın son 10 gününde saha programlarını gerçekleştireceğiz” ifadesini kullandı.

“AYDIN ÇALIŞARAK EMEĞİNİ TEMİN EDEN İNSANLARIN YAŞADIĞI BİR KENT”

Özmen, “Aydın bir tarım şehri olduğu kadarıyla bir emekli kenti de. 240 bin emeklimiz var, 140 binin üzerinde çiftçimiz var. 100 bin de esnafımız var. Aydın çalışarak emeğini temin eden insanların yaşadığı bir kent. Yavaş yavaş sanayileşmemiz de ilerliyor. Bunun çok somut örnekleri var. Söke’deki Avrupa’nın en büyük kağıt fabrikası 1750 kişinin çalışacağı, Çine’deki 4000 kişinin çalışacağı seramik fabrikası Avrupa’nın en uzun üretim banına sahip olan, Buharkent Organize Sanayi bölgemiz Türkiye’nin en büyük kablo fabrikası ve en büyük süt fabrikası. Bunlar Aydın için ciddi yatırımlar. Diğer organizelerde de diğer yatırımcıların hızlı bir şekilde çalıştıklarını biliyoruz. Aydın bundan sonraki süreçte hem sanayi hem teknoloji üretimde de adından söz ettirecek, sadece tarım ürünleriyle değil. Bu süreçte biz özellikle dar gelirli kesimin tüm tepkilerini ölçebildik. Yazla beraber başlamıştı bu pahalılaşma, buna benzer sıkıntılar vatandaşımıza yansımaya başlamıştı. Özellikle çiftçimizin girdi maliyetlerinin artması, düşük emekli maaşlarının yetersiz kalması. Biz bunların hepsini rapor halinde genel merkezimize ilettik. İl Başkanları toplantısında dile getirdik Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Sayın Bakanlarımıza. Yavaş yavaş bunların önlemlerinin alındığını gördük” dedi.

“ASGARİ ÜCRETİN BEKLENTİLERİ KARŞILADIĞINA İNANIYORUM”

Gazeteci Emin Aydın’ın, "Yeni asgari ücreti nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Özmen, “Biz zaten yılbaşı itibariyle hem asgari ücrette hem emekli maaşlarında ve işçi memuru maaşlarında ciddi bir artış bekliyorduk. Vatandaş alım gücünün gerilemesi sebebi ile sıkıntıların içine girdiği ortada, bunu yok sayamayız. Kovid sonrasında tüm dünyada yaşanan bir sıkıntı var. Vatandaşımız da tamam biz sıkıntı yaşıyoruz ama bunu çözecek tek alternatif de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’dır diyorlar, ona anlatın güzelce diyorlar. Biz de gittik güzelce anlattık vatandaşımızın yaşadığı sıkıntıları. Bugün ilk örneği asgari ücrete yüzde ellinin üzerinde zam yapıldı. Asgari ücret piyasa şartlarında yapıyı oluşturmak amacıyla tavsiye edilen bir ücret. Özellikle büyükşehirlerde asgari ücret hiçbir şekilde uygulanmıyor, asgari ücretin fazlasında maaşlar veriliyor insanlara. Mesela İstanbul’da asgari ücret fiilen 2824 iken 5500 olarak uygulanıyordu zaten. Çünkü her şehrin kendine göre yaşam standardı, gelir gider seviyesi var. Ona göre kendi şartlarını hem çalışana hem işverenlerimize oluşturuyor. Ben hayırlı olmasını diliyorum. Asgari ücretin beklentileri karşıladığına inanıyorum. İşverene de bu noktada destek sağladı hükümetimiz. Gelir vergisi noktasında bir indirim yapıldı. Gelir vergisinden asgari ücret muaf olacak. Sigorta primlerine de yılbaşı itibariyle bir destek olacaktır diye tahmin ediyorum” ifadesini kullandı.

“ÖNÜMÜZDEKİ SÜRECİN PAROLASI ÜRETİM”

Özmen, “Hemşerilerimize sözünü verdiğimiz üç önemli proje vardı. Aydın Deniz Otoyolu, Aydın Şehir Hastanesi ve Aydın Adliye Sarayı. Hem şehir hastanemizin hem Aydın deniz otoyolunun temeli atıldı ve hızlı bir şekilde gidiyor. 30 Aralık’ta da Adalet Bakanlığımız Aydın Adliye Sarayı’nın ihalesi gerçekleştirilecek. Aydın’a yatırımcıların daveti noktasında hem Milletvekillerimizin hem bakanlarımızın hem de bizlerin gayretleri var. Bu son zamanlarda organizelerde açılan büyük fabrikaların hepsi bir gayretin neticesidir. Buharkent Belediye Başkanımızın ilk kazandığı dönemde ortada bir Buharkent Organizesi yokken bugün nüfusunun belki kendi katından daha fazla insana ekmek verecek noktaya gelmiş bir organizeden bahsediyoruz, yer yok şu anda. Önümüzdeki sürecin parolası üretim. Düşük kur ve yüksek faiz sarmalından çıkıp parayı üretime yönlendireceğimiz bir zaman dilimine giriyoruz ekonomik modelle beraber. Aydın’da da organizelerin daha da genişleyeceğini, Aydın’a yatırımların aratacağını ve insanların istihdam olanaklarının artacağına inanıyoruz.” dedi.

“12 YILDIR ÜRETİLEN BİR HİZMET YOK AYDIN’DA”

Gazeteci Emin Aydın’ın, "Geçenlerde bir basın açıklaması yaptınız, İmar A.Ş’nin 60 milyona yakın zararını açıkladınız. Bu şirket zararları sizce anlaşılır bir şey mi?" sorusuna Özmen, “Bu şirket zararları ile ilgili Aydın kamuoyu bilgilendirilmiyor. Konuştuğumuzda da hemen farklı mecralardan cevaplar geliyor. İşte otobüs fiyatları yükseltilmediği için bu böyle, insanların evine ekmek gittiği için bu zararlar yapılıyor, siz garibanın yemek yemesinden ve ucuza taşınmasına karşısınız şeklinde hemen bir karşı atak geliştirdiler. Aydın Belediyesi’nin toplu taşıma araçları dahil tüm otobüslere devletimiz aylık belli bir destek veriyor, ücretsiz taşıdıkları vatandaşlarımız için. Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesine baktığımızda 60 milyon lira civarında sosyal yardım ile ilgili bütçesi var. Bunu da gözden kaçırmadan bu çalışmayı vatandaşla paylaşsalar aslında zararın kaynağını garibana, fakire fukaraya yapılan yardım olmadığını açıklasalar çok iyi olacak. Oradaki zarar kalemlerinden en büyüğü bir spor kulübüne verilen sponsorluk desteğinden kaynaklı. Bunlar açık bir şekilde sayıştay raporunda yer almasına rağmen ve şirket kurulduğu günden bugüne hiç kâr etmemesine hep zarar etmesine rağmen bunu farklı şekilde dile getirip savunmaya geçmekten ziyade açıklamalar yapılabilir. Her kurulan şirket illa kâr edecek diye bir şey yok ama kalkıp da bundan şundan zarar ediyoruz diye işi dolandırmak daha saçma hale getiriyor süreci. Neredeyse zararları da bizim sırtımıza yüklemeye kalkacaklar. 12 yıldır üretilen bir hizmet yok Aydın’da” ifadesini kullandı.

“BÜROKRASİNİN BİRAZ DAHA ETKİN OLMASI LAZIM”

Gazeteci Emin Aydın’ın, "Bürokratik işleyişi nasıl buluyorsunuz?" Aydın’da sorusuna Özmen, “Şimdi bürokratik yapıyı şu şekilde değerlendirmek lazım. Türkiye bir Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçiş gerçekleştirdi 2018’de fiili olarak. Bu geçiş ile beraber Türkiye’deki yönetim anlayışı değişti. Neydi bunun temel etkileri? Etkin ve hızlı karar alma, acil sorunlar karşısında hemen çözüm bulma noktasında bir ortam sağladı. Son 3 yıldan fazladır sıkıntıları biz bu Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi etkin karar alma mekanizması sayesinde ulaştığımıza inanıyorum. Bürokrasinin biraz daha etkin olması lazım. Bürokrasi bu manada henüz bu geçişi tam sağlayabilmiş değil kanaatindeyim. Bazı kurumlarda yaşanan sıkıntılar bize zaman zaman yansıyor. Biz bu sıkıntılarımızı bakanlarımıza iletiyoruz, bu noktada da önlemlerin önümüzdeki günlerde giderileceğine inanıyorum. Çünkü sistemden kaynaklı bir takım sıkıntılarla ilgili komisyonda oluşturulmuştu Cumhurbaşkanlığı nezdinde. Burada bir takım veriler birikiyor, bu verilerin neticesinde gerekirse önümüzdeki günlerde onları ortadan kaldırmak için yasal düzenlemeler de yapılacaktır" dedi. (ELİF DUMANOGLU) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler