Takip Et

SON DAKİKA

Sezgin ADÜ Hastanesini TBMM gündemine taşıdı

15 Ekim 2021, Cuma 13:19

     


İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile ilgili TBMM’ye soru önergesi verdi.

Meclis kürsüsünde konuyla ilgili konuşma da yapan Sezgin, “Otuza yakın profesör ayrıca çok sayıda hekim ve sağlık çalışanı istifa talebinde bulunmuştur. Eczane ilaç temin edemiyor. Çok sayıda cihaz arızalı. Tedavi hizmetlerine erişim güç durumda ve bazı yolsuzluk iddiaları gündemde” dedi.

Aydın Milletvekili Sezgin; “Ülkemizin önemli yüksek öğretim kurumlarından olan Aydın Adnan Menderes Üniversitesine bağlı uygulama ve araştırma hastanesinde geçtiğimiz aylarda otuza yakın profesör, ayrıca çok sayıda hekim ve diğer sağlık çalışanı istifa talebinde bulunmuştur. Aydın’da yaptığım görüşmelerden edindiğim bilgilere göre; üniversite hastanesinin ekipmanlarının yetersiz olması; hem sağlık çalışanlarının çalışma koşullarını hem de Aydınlıların tedavi hizmetlerine erişimini güçleştirmektedir.

ECZANE İLAÇ TEMİN EDEMİYOR

Örneğin mamografi cihazının aylardır arızalı olması nedeniyle hastaların mamografi için devlet hastanelerine yönlendirildiği belirtilmektedir. Hastana eczanesinde de başta baş eczacı olmak üzere çok sayıda istifalar nedeniyle eczane ilaç temininde sıkıntı yaşamakta ve verimli olamamaktadır. Yoğun bakımdaki vantilatörler, taşınabilir akciğer grafisi aletleri, Gonyoskopi gibi aletler ya bozuk ya da eksik durumdadır.

YOLSUZLUK İDDİALARI GÜNDEMDE

Ayrıca hastaneye ilişkin çok sayıda usulsüzlük ve yolsuzluk iddiaları gündemdedir. Konuyla ilgili olarak verdiğim soru önergesine yanıt bekliyorum. Buradan bu sorunları bir defa daha gündeme getirerek meselenin bir an önce açıklığa kavuşturulması çağrımı yineliyorum” diye konuştu.

BAŞHEKİM BU YÜZDEN Mİ DEĞİŞTİ?

Geçtiğimiz günlerde Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesinde başhekim değişikliğine gidilmişti. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin’in meclis kürsüsünde yaptığı bu konuşma ve verdiği soru önergesi; değişikliğin sebebini bu konuların mı oluşturduğu yönünde şehirde yeni bir tartışma konusu oldu. (HABER MERKEZİ)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler