Takip Et

SON DAKİKA

“Wobegon Gölü etkisinde Aydın’ın geleceğini yok ediyorlar”

6 Aralık 2021, Pazartesi 17:12

     


AK Parti Aydın İl Yönetim Kurulu Üyesi Erhan Çetin, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin’i eleştirerek, “Wobegon Gölü etkisinde Aydın’ın geleceğini yok ediyorlar” dedi.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Biraz araştırma yapan, Wobegon Gölü Etkisinin ne olduğu ile ilgili ayrıntılı bilgi sahibi olabilir. Kendini ortalamanın üstünde görmek, diğer insanları da kendinden aşağı bilmek gibi bir rahatsızlık bu. Aydın’da Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve şürekası Wobegon Gölü Etkisi yaşıyor.

Bunu, uygulamalarından ve yaptıkları açıklamalardan anlıyoruz. En son, ‘Tepesi Delik’ lakabı ile bilinen CHP Efeler İlçe Başkanı, Büyükşehir Belediyespor Kulüp Başkanı, Belediye ve Şirketlerine Mali Müşavirlik Hizmeti satarak geçimini sağlayan Polat Bora Mersin, sahnedeydi. Aynı zamanda Cumhurbaşkanına hakaretten sabıkalı olan, beyni ile dili iletişim sorunu yaşadığı için başı dertten kurtulmayan Mersin, Milletvekilimiz Mustafa Savaş’a çatmış.

Mustafa Savaş’a laf söylemek isterken kendi genel başkanını aşağılamış, Kılıçdaroğlu’nun 11 yılda 9 seçim kaybettiğinden kaynaklı utancını kusuvermiş. Bu kadar çok seçim kaybeden genel başkanın hala arkasından giden bu wobegon gölü etkisindeki çapsız siyasetçi, şehrimizin önemli kalemlerinden olan, Özlem Çerçioğlu’nun da röportajlar verdiği gazeteci Ahmet Gözen’i de aşağılamaya kalkmış. Şehir için fikir üretenlere, düşünce insanlarına da saygısı kalmamış.

Savaş’ın halktan uzak bir siyasetçi olduğu imajı oluşturmak için çabalamış da, çabalamış. Onun kendi partilisi belediye başkanı ile küfürleştiği ortamlarda ve kumar masalarında Savaş’ı görme imkanı olmadığı için söylediği yalanlarına kendini inandırmış. Savaş’ın Aydın’a gittiği yerlere gitmeye kalksa, dokunduğu insanlarla temas kurma derdine düşse küfredip ahkam keseceği ortamlara uğrayacak zaman bulamaz. Baş aktörü olduğu masaların yancısı bile olamaz.

Bunlar o kadar çok Wobegon Gölü etkisi altındalar ki, onlar yerel yönetimlerde yokken Aydın’ın çok gerisinde olan şehirlerin, bu şehri ikiye, üçe katlayan durumlarını da göremiyorlar.

Önemli olan kendini ortalamanın üstünde görmek, ortalamanın üstündeymiş gibi konuşmak değil. Gerçeği kabul etmek ve ona göre politikalar üretmektir. O basireti sizlerde arama gafletinde bulunmayacağız. Bu şehir önce Wobegon Gölü Etkisi altındaki sizlerden kurtulacak, sonra da hak ettiği gerçek seviyeyi bizlerle yakalayacak. O zaman sen de çapsızlığınızı, beceriksizliğinizi görecek ve fark edeceksin.

Tanıyı koydum, masrafını azalttım Polat, haydi sen doğru tedavi sürecine başla, iyileş ve siyaset dışında kendine yeni oyunlar kur. Çünkü sende siyasetçi duruşu ve ciddiyeti yok. Belki, kuklalığın daha eğlenceli taraflarını keşfedersin.” (HABER MERKEZİ)







 
Son Eklenen Haberler