Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’ın Motorize Ambulans ekibi ödüllendirildi

23 Ekim 2021, Cumartesi 11:52

     


Aydın İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Motorize Ambulans ekibi, bin 941 vakaya müdahalede bulunurken, ortalama 4,2 dakikada da vakaya ulaşma başarısı elde etti. Başarılı motorize ekip, teşekkür belgesi ile ödüllendirildi.

Aydın’da verilen Acil Sağlık Hizmetinin kalitesinin artırılması, vakaya ulaşım sürelerinin azaltılması, dar sokaklarda ambulansın giremediği bölgelerde vakaya müdahalenin yapılabilmesi için motorize ambulans ekibi, 2020 yılında Aydın merkez Efeler İlçesinde kuruldu ve 2021 yılında Kuşadası’nda da faaliyete geçirildi. 2021 yılı içerisinde Efeler’de ve Kuşadası’nda hizmet veren motorize ambulanslar toplamda bin 941 vakaya müdahalede bulundu ve ortalama 4,2 dakikada da vakaya ulaşma başarısına erişti.

2022 YILINDA EKİP SAYISI ARTIRILACAK

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, “Bu vakalar içerisinde boğulma, göçük altında kalma, suda boğulma, trafik kazası ve benzeri acil müdahale gerektiren vakalar olup bu vakalara hızlıca ulaşarak acil sağlık hizmeti sağlanmış ve kişilerin sağ ve sağlıklı kalım oranları artmıştır. İlimize kazandırılan yeni 2 adet ambulansla birlikte motorize ambulans sayımız 4 olmuş, 2022 yılı içerisine Merkez Efeler, Kuşadası, Didim bölgelerinde Motorize ambulans ekiplerinin açılması planlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

2020-2021 yılı içerisinde Motorize Ambulans ekiplerinde üstün başarı ile görevlerini gerçekleştiren personellere Aydın Vali Yardımcısı Vekili Efeler Kaymakamı Cemal Şahin, İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Mustafa Ekici, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Uzm. Dr. Leman Özlem Özaslantaş, İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Burak Görür’ün katılımlarıyla teşekkür belgeleri takdim edildi. (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler