Takip Et

SON DAKİKA

Yılın Öğretmeni, Ankara'da Aydın’ı temsil etti

22 Mart 2022, Salı 12:31

     


Aydın’da, Dr. Yıldız Yenen Avcı, 2021 Yılı Öğretmenler Günü Genelgesi’nde belirtilen usul ve esaslar doğrultusunda Yılın Öğretmeni seçildi. Avcı, Milli Eğitim Bakanlığı koordinatörlünde Ankara’da gerçekleşen tören ve etkinliklerde, 81 Çalıkuşu’ndan biri olarak Aydın'ı temsil etti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tertip edilen öğrencilerinin hayatını değiştiren, eğitimde üstün başarı göstermiş, fedakârlıkları ve özel nitelikleriyle farklılıklar ortaya koymuş ‘Mesleki Çalışmalarıyla Öne Çıkan Öğretmenler’ programı kapsamında, Nazilli Bilim ve Sanat Merkezi (Nazilli Bilsem) Türkçe Öğretmeni Dr. Yıldız Yenen Avcı, Aydın'da ‘Yılın Öğretmeni’ seçildi. Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Mahmut Özer, 81 ilden gelen yılın öğretmenlerine hediyelerini takdim etti.

ÇALIKUŞU DR. YILDIZ YENEN AVCI KİMDİR?

Adıyaman’da dünyaya gelen ve Adıyaman Anadolu Öğretmen Lisesi mezunu olan Dr. Yıldız Yenen Avcı, Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesinde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Millî Eğitim Bakanlığına bağlı çeşitli okullarda Türkçe öğretmeni olarak görev yaptı. Öğretmenliğin yanı sıra dil, edebiyat ve eğitim üzerine çalışmalarını sürdürdü. YENEN AVCI’nın ulusal ve uluslararası düzeyde yayımlanmış toplam 25 bilimsel makale, 63 bildiri, 2 kitap, 20 kitap bölümü ve yine hakemli dergide olmak üzere 1 adet serbest çalışması bulunmaktadır.

“KORONAVİRÜS ÜZERİNE YAPILMIŞ İLK SEÇKİ”

Yaptığı çalışmalar ile de adından söz ettiren Dr. Yıldız Yenen Avcı, COVİD-19 pandemisi sürecinde uzaktan eğitim yoluyla öğrencileriyle birlikte hazırladığı Türkiye'de koronavirüs üzerine yapılmış ilk karma seçki özelliği taşıyan Korona Günlerinde Bizler Çocuktuk! adlı kitabıyla da başarılara imza attı. Avcı, aynı zamanda öğrencilerine danışmanlık ettiği projeyle uluslararası bilimsel araştırmalar konferansına davet edilip, uluslararası statüye sahip bir yayınevi tarafından yayımlanan bilimsel kitapta bölüm yazarlığı yaptı. (ORKİDE ÜLKER) 







 
Son Eklenen Haberler