Takip Et

SON DAKİKA

Aydın’ın ‘Yıldızları’ belli oldu

9 Mart 2022, Çarşamba 17:57

     


Aydın'da 7-9 Mart’ta Nazilli Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda gerçekleştirilen Okul Sporları Yıldızlar Yüzme İl Birinciliği Müsabakaları 22 okul ve 80 sporcunun katılımıyla sona erdi. Yapılan yarışmalar sonucunda hem kızlarda hem de erkeklerde Özel İstek Kuşadası Okulları birinci oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Öğrencilerin spora yönlendirilmesinin amaçlandığı Okul Sporları Yıldızlar Yüzme İl Birinciliği müsabakaları tamamlandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile 2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları yarışmaları kapsamında Yıldızlar Yüzme İl Birinciliği yapıldı.

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Aydın Nazilli’de bulunan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzunda yapılan müsabakalara yedi ve sekizinci sınıf öğrencilerinden oluşan sporcular katıldı. Yıldız Erkekler ve Yıldız Kızlar kategorilerinde yapılan yüzme yarışlarında sporcuların havuzdaki performansı nefesleri kesti. Kıyasıya rekabetin yaşandığı yarışlarda genç yüzücüler, derece yapabilmek için kulaç attı. Yarışlar öncesi hakem heyeti sporculara yarışma kuralları hakkında kısa bilgi verdi. Ardından sporcular serbest, sırt, kurbağa ve kelebekte kürsüye çıkmak için kulaç attılar.

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu yaptığı açıklamada, "Üç gün süren kıyasıya mücadelenin ardından grup müsabakalarında ilimizi temsil edecek okullarımız belli oldu. Efor ve antrenman isteyen yüzme sporunda dereceye giren okullarımızı ve sporcularımızı tebrik ediyor, grup müsabakalarında başarılar diliyorum" dedi.

Müsabakalarda dereceye giren okulların takım sıralaması şöyle:

Kızlar:

1. Özel İstek Kuşadası Okulları

2. TED Ege Ortaokulu

3. Özel Başak Ortaokulu

4. Aydın Efe Lider Ortaokulu

Erkekler:

1. Özel İstek Kuşadası Okulları

2. TED Ege Ortaokulu

3. Aydın Efe Lider Ortaokulu (HABER MERKEZİ) 







 
Son Eklenen Haberler