Takip Et

SON DAKİKA

Mumcular ve Elmas ailelerinin mutlu günü

1 Aralık 2021, Çarşamba 20:20

     


Yenipazarlı Elmas Ailesinin oğulları İhsan Elmas ile Köşk’te Fırın Kafe işletmeciliği yapan Mumcular Ailesinin kızları Sena Mumcular, hayatlarını birleştirdi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ)

Aydın Efeler İlçesi Akarsu Park Düğün Salonu’nda Yenipazar'ın tanınmış ailelerinden iş insanı Mustafa ve Pakize Elmas çiftinin biricik evlatları İhsan Elmas ile Köşk'ün tanınmış ailelerinden iş insanı Zafer ve Özlem Mumcular çiftinin biricik evlatları Sena Mumcular gerçekleştirilen muhteşem bir düğün töreni ile dünya evine girdiler. Sena ve İhsan çiftinin düğün törenine AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

BAŞKAN ERDEN’DEN GENÇ ÇİFTE ÖNEMLİ ÖĞÜT

Sunuculuğunu yapan Metin Bulut'un güzel sözleriyle renklenen geceye genç çiftler Köşk Yanık Efe Kültür Derneği Halk oyunları ekibi öncülüğünde Cumaovası Yörük Ali Zeybeği gösterisiyle sahneye giriş yaptı. Genç çiftlerin nikah akdini Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden gerçekleştirirken, şahitliklerini de Akça Holding Yönetim Kurulu Başkanı Melih Akça ve Esra Kahyaoğlu tanıklık etti. Nikah akdine tamamlayan Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden yaptığı konuşmada, “Mumcular ve Elmas ailelerinin sevgili konukları, Sena ile İhsan'ın nikah merasimine düğününe hepiniz hoş geldiniz. Sevgili gençler ikinizde aynı bölgenin insanısınız ve aynı geleneklerle büyüdünüz ama farklısınız. Neticede bu farklılığa saygılı olacaksınız. Sizlerden bunu rica ediyorum. Bunun dışında söylenecek başka da bir şey yok aslında. Duygularınızı birbirinizle paylaşın, birbirinizi kırmayın ve üzmeyin. Ben bu nikah akdine uyacağına düşünerek Nazım Hikmet'den 1945 yılında Bursa Cezaevi’nde kalırken eşi Piraye’ye yazdığı bir mektubun içinden alınan bir dörtlüğü size hediye etmek istiyorum. Orada Nazım diyor ki ve benim sizlere de tavsiyem budur aslında; ‘En güzel deniz gidilmemiş olandır, en güzel çocuk henüz büyümeyendir, en güzel günlerimiz henüz yaşamamış olduğumuz günlerdir, benim sana söylemek istediğim en güzel söz henüz söylememiş olduğum sözdür.’ bende gençlerin birbirlerine söyleyecekleri en güzel sözlerin henüz söylenmemiş olduğunu düşünerek, birbirlerine hep güzel sözler söylemelerine dileyerek yasaların bana verdiği yetkiye dayanarak sizleri eş ilan ediyorum” diyerek aile cüzdanını Sena'ya teslim etti.

Geceye katılan misafirler orkestranın seslendirdiği parçalarla gönüllerince eğlenirken, gece geleneksel takı merasimi, çeşitli ikramlar, zeybek ve onuncu yıl marşıyla son buldu. Yenipazar dönüşü ise gelenek ve göreneklere uygun damat işkencesinin çeşitli versiyonlarıyla sabah 04'30 da son buldu. (SERKAN SARAÇOĞLU) 







 
Son Eklenen Haberler