Takip Et

SON DAKİKA

“Kendin Ol Yaz” kampanyası kadınları yazmaya teşvik ediyor

23 Haziran 2022, Perşembe 14:13

     


Asonans Kadın Edebiyat ve Kültür dergisi ile farkındalık çalışmalarını sürdürüyor. Derginin Genel Yayın Yönetmeni Gamze Demirezen: “Gayemiz, Türkiye’de edebiyat sevgisini aşılayabilmek, okur-yazar oranını artırmak” dedi.

Kadınlar için çıkardığı edebiyat dergisi ve "Kendin Ol Yaz" adlı farkındalık kampanyası ile başta kadın yazarların dikkatini çeken Grafik Tasarım öğretmeni ve yazar Gamze Demirezen, Türkiye'deki dergicilik kültürü hakkında düşüncelerini paylaştı.

Oluşturduğu “Kendin Ol Yaz” adlı kampanya ile sosyal medyadaki kadın okuyucuların ve yazarların dikkatini çeken Gamze Demirezen aynı zamanda genel yayın yönetmenliğini ve kuruculuğunu üstlendiği kadınlara yönelik dergi sayesinde de edebiyat çevresinde epey ses getirdi. Kızı için yazdığı iki adet çocuk kitabıyla yazım dünyasının ilgisini üzerinde toplamayı başaran Demirezen ayrıca kadınların daha çok okuyup yazmasını teşvik etmek amacıyla çeşitlik etkinlikler düzenlediğinden bahsetti. Demirezen; “Kadınların, okuyarak, yazarak, üreterek, kendilerini geliştirerek topluma ve kendilerine daha yararlı bireyler olması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Nesilleri yetiştiren kadınlardır. Sağlıklı, düşünen, araştıran, sorgulayan nesiller için, güzel bir gelecek için farkındalık yaratmaya çalışıyoruz.” dedi.

Demirezen, şimdi de Türkiye’de az denenen bir tür olan bilimkurgu ve mizah alanlarında kısa öykülerden oluşan bir kitap hazırladığına değinerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Okuryazar sayısının bu kadar az olduğu bir toplumda, dergi sever diyebileceğimiz kemik bir kitle var. Onların da her ay çıkan dergilere sadık kaldığını görüyoruz ve bu da çekilen tüm emeğe değiyor. Bunun dışında, sektörün belli bir kısmını ise elektronik dergiler meydana getiriyor.”

Çıkardıkları dergi ile hiçbir kurum ve kuruluşa, derneğe veya oluşuma hizmet etmediklerini söyleyen Demirezen, “Kadınların okuyup yazmasını ve kendilerini geliştirmesini istiyoruz. Tek gayemiz, ülkemizde edebiyat sevgisini aşılayabilmek. Sosyal medya vesilesiyle her geçen gün kadromuza yeni yazarlar ve okuyucular katılıyor. Umarım bizim gibi tüm dergilerin okuyucusu artar ve Türkiye’deki okuryazar oranlarını yükseltebilmek adına bir katkı sunarız” şeklinde konuşarak duygu ve düşünlerini ifade etti. (HAZEL BAYIK)







 
Son Eklenen Haberler