Takip Et

SON DAKİKA

Hafta sonu Bağarası ve Köşk'te deve güreşi heyecanı yaşanacak

9 Aralık 2021, Perşembe 12:35

     


Bu yıl 33.sü yapılacak olan Bağarası Deve Güreşi Festivalinin hazırlıkları tamamlanırken, Köşk’e de deve güreşi heyecanı sardı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Kovid-19 salgını nedeniyle bir çok etkinlik gibi askıya alınarak yapılamayan yöremizin kış festivallerinin başında gelen deve güreşleri bu sezon yeniden başladı. Geçtiğimiz hafta sonu Koçarlı'da yapılan güreşlerin ardından, gözler bu hafta sonu Söke’nin devecilik kültürü ile bilinen Bağarası Mahallesine çevrildi.

Bağarası Futbol Sahasında bu yıl 33.sü yapılacak olan deve güreşi festivali ile ilgili hazırlıklar tamamlandı. Tertip Komitesi Başkanı Yusuf Adalı, ”Yörük kültürümüzün önemli bir parçası olan deve güreşlerini pandemi nedeniyle hepimiz özledik. Bu kültürümüzü yaşatabilme gayreti içerisindeyiz. Hava koşullarının uygun olması halinde güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyoruz” dedi.

Ege ve Akdeniz bölgesinden yaklaşık 130 ünlü güreş devesinin katılacağı Bağarası Deve Güreşlerinde çatımlar da yapıldı. Güreş Tertip Komitesi Pazar günü yapılacak olan güreşlerde çocuklardan ücret alınmamasına karar verirken, yetişkinlerin giriş bilet fiyatını da 20 TL olarak belirledi.

Öte yandan aynı gün Aydın'da bir başka deve güreşi etkinliği de Köşk İlçesinde gerçekleştirilecek. (NECATİ MALDAR)







 
Son Eklenen Haberler