Takip Et

SON DAKİKA

Karacasu’da acil durum tatbikatı yapıldı

15 Nisan 2022, Cuma 09:42

     


Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleşen tatbikat; ADÜ İSG Birimi, Sivil Savunma Uzmanlığı, İtfaiye, AFAD, 112 Acil Ambulans Hizmetleri ve Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Bomba İmha Büro Amirliği iş birliği ile yapıldı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksek Okul Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Umut Tolga Gümüş, öğretim elamanları, 150 İş Sağlığı ve Güvenliği Programı öğrencisi, 10 idari personel ve farklı birimlerden 25 kişilik ekibin katıldığı tatbikatlarda senaryoya bağlı kalınarak yangın söndürme, yaralıları kurtarma ve bomba imha işlemi gerçekleştirildi.

Öğrencilere yangın ve deprem anında yapılması gerekenler anlatıldığı tatbikatta, İşyeri Sağlığı ve Güvenliği Birimi tarafından iş sağlığı güvenliği ve acil durumlar hakkında bilgilendirme yapıldı. Afet ve Acil Durum Başkanlığı tarafından yangın ve afet konuları hakkında bilgi verildi. Senaryo gereği elektrik panosunda çıkan yangınla başlayan yangın ve şüpheli paketi içeren tatbikatlarda, itfaiye ve AFAD ekiplerinin olay yerine gelmesi, yangına müdahale edilmesi ve yaralıların kurtarılması işlemleri gerçekleştirildi.

AFAD tarafından okulun üst katında kalan bir yaralı halatlar yardımıyla kurtarıldı. Yangın tatbikatının ardından bomba imha işlemine geçildi. Okulda tespit edilen şüpheli bir paket uzaktan kontrollü bomba imha robotu tarafından okuldan çıkarılarak boş bir alana götürüldü, kontrollü bir şekilde patlatıldı. Bu işlemin ardından Aydın Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri olası bir yangında nasıl davranılması gerektiği ve söndürme işleminin nasıl yapılması gerektiği hakkında bilgi verdi. Öğrenciler ve öğretim görevlileri yangın söndürme tüpünü kullanıp alevlere müdahalede bulundu.

“OKULUMUZUN BU TARZ OLAYLARDA KENDİ KENDİNE YETERLİLİĞİ TEST EDİLDİ”

Karacasu MİMYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Umut Tolga Gümüş, "Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Karacasu Memnune İnci Meslek Yüksekokulu’nda her yıl düzenlenen acil durum tatbikatı kapsamında ADÜ İSG Birimi, Sivil Savunma Uzmanlığı, İtfaiye, AFAD, 112 Acil Ambulans hizmetleri iş birliği ile yangın ve tahliye tatbikatı yapıldı. Olası herhangi bir afet durumunda okulun mevcut akademik, idari, personeli ve öğrencileriyle olaya müdahale edip süreci başarılı bir şekilde yönetip okulumuzun bu tarz olaylarda kendi kendine yeterliliği test edildi” diye konuştu. (DUYGU DİLEK) 







 
Son Eklenen Haberler