Takip Et

Düzenlemeler

2024-03-28 11:26:00

Kızını yatağa mahkum eden ehliyetsiz bilgiler peşinde bırakılmıyor

İzmir'de, motosikletteki Dilara Aldanoğlu'na (26) çarparak hapsedilmesine haleye neden olan ehliyetsiz ve sürücü İsa Eyice'ye (28) 4,5 yıl hapis cezası verilmesine karar verildi, istinaf mahkemesine taşındı. Yasemin Aldanoğlu (48), "Kızım Dilara, 2 yıl 3 yatağa mahkum oldu. Hiçbir şekilde bizi tanımıyor. Sanığın ehliyetsiz trafiğe çıkışı, olası kasta girmeli. Ağır ceza mahkemesinde yargılanmasını istiyorum. Bu bir ilk olsun. Bu tür kişilerin gencecik insanların hayatları mahvolmasın "dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kaza, 31 Aralık 2021'de Erzene Mahallesi 10'uncu Sokak'ta meydana geldi. Ehliyetsiz sürücü İsa Eyice'nin 35 BAF 500 plakalı hafif ticari aracı ile Sude Solak'ın (23) 35 AUD 304 plakalı motosiklet kavşakta çarpıştı. Çarpışmanın kaskı takılı motosiklet sürücüsü Solak ile arkasında oturan ve kask takılmadığı kaydedilen Dilara Aldanoğlu, motosikletten fırladı. Aracın ön camına çarpan motosikletteki iki kişi yaralandı. Çağırılan ambulansla Solak ve Aldanoğlu Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Solak, tedavinin ardından taburcu edildi. Beyin travması ve buna bağlı kanama geçiren Dilara Aldanoğlu ise Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Solunum cihazına bağlı ve bilinci kapalı olan Aldanoğlu, hastanede tedavi gördü. Aldanoğlu'nun tedavisine daha sonra evde devam edildi.

Hemşirelik eğitimi alanında, Kıbrıs Doğu Akdeniz Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan Dilara Aldanoğlu'nun yılbaşında aile içi sürpriz yapmak için İzmir'e geldiği belirtildi. Kazadan sonra alınan, 0,23 promilden çıkan araç sürücüsü İsa Eyice, sevk edildiği adliyede serbest bırakıldı. Sürücü İsa Eyice'nin bir suç nedeniyle hapishanede olduğu, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı öğrenildi.

RAPORDA SÜRÜCÜ KUSURLU

İsa Eyice hakkında 'Bilinçli taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 4,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle İzmir 43'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. İddianamede savunmasına yer verilen İsa Eyice, karşı tarafın kusurlu olduğunu söyledi. Yapılan yargılama sonucu sanık İsa Eyice, tedbirsiz ve dikkatsizlik sonucunda birden fazla kişinin yaralanmasına neden olduğu için 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca Eyice'nin beklenen düğünün neticeyi istememesine rağmen olay meydana geldiğinde tutuklu taksirle nedeni anlaşıldığından bu ücret yarı oran artırılarak 4,5 sıra yükseltildi.

Dilara Aldanoğlu'nun annesi Yasemin Aldanoğlu ve kız kardeşi Açelya Aldanoğlu (25), avukatları Gökay Başar, karar sırasında istinaf mahkemesine sevk edildi. Gerekçe olarak ise tutulması halinde taksirle değil, olası kastla bu suç uygulamalarının belirtilmesi, ağır ceza mahkemesinde yargılanması istendi.

GÖZTEPELİ TARAFTARLARDAN DESTEK

Ayrıca Göztepeli taraftarlar da koyu bir Göztepeli olan Dilara Aldanoğlu'na destek için evin önüne geldi. Taraftarlar 'Dilara için Adalet' yazılı pankart açtı. Ailelerin yanında çıkan bir grup taraftarın kaydedildiği vurgulandı.

DOĞUM GÜNÜNDE ÇAĞRI

Kızı Dilara'nın 2 yıl 3 kez yatağa mahkum olduğunu söyleyen Yasemin Aldanoğlu, "Kızım 4 ay yoğun bakım servisinde, 4 ay ise palyatif serviste kaldı. Kızımı 8 ay sonra eve getirebildik. Kızımın dün doğum günüydü. 2 doğum gününde hastanede geçirmişti. Allah bu Doğumunun evinde geçirmeyi nasip etti" dedi.

Kızına bölüştürme engellilerin ağır ceza mahkemesinde yargılanması için yerel mahkemenin ücretlerini istinafa taşıdıklarını söyleyen anne Aldanoğlu, "Kızım yürümüyor, konuşmuyor, tepki vermiyor. Hiçbir şekilde bizi tanımıyor. Sanığın ehliyetsiz trafik çıkışı çıkıyor, olası kasta giriyor.

Bizim hastanelerde geçirdiğimiz bir gün bile ödeyemez. Ağır mahkemede ceza verilmesini istiyorum. Çünkü ehliyeti yok. Bu bir ilk olsun. Bu tür kişilerin yüzünden gencecik insanların hayatları mahvolmasın" dedi.

'BİRLİKTE GÜZEL HAYALLERİMİZ VARDI'

Dilara Aldanoğlu'nun kardeşi Açelya Aldanoğlu da "Ablamla çok bağlıydık. Birlikte güzel hayallerimiz vardı. Ablamın en büyük hayali akademisyen olmaktı. Kazadan sonra yatağa bağımlı makinelere bağlı, bilinci kapalı yaşıyor. Perişanız. Bir mucize olması için çabalıyoruz. Buna neden olan kişinin adil olması için çabalıyoruz. bir adaletle hak ettiği cezayı adil kılmak istiyoruz. Ablam için adalet istiyoruz" diye konuştu. (DHA)