Dünya genelinde kutlanan İtalyan Mutfağı Haftası (Settimana della Cucina Italiana nel Mondo) kapsamında İzmir’de özel bir gastronomi etkinliği düzenlendi. Türkiye’deki İtalyan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Pietro Alba’nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen buluşmaya, İzmir İtalya Konsolosu Daniele Bianchi de katıldı.
Etkinliğin dikkat çeken konuklarından biri ise Aydınlı milli yüzücü Aslı Keçelioğlu oldu.
Etkinlikte İtalyan mutfağının usta şefleri Emiliano Luggo, Simone Grazia ve Cosimo Modesto, özgün sunumları ve özel teknikleriyle hazırlanmış İtalyan lezzetlerini davetlilere tanıttı.
Keçelioğlu, şeflerin özel dokunuşlarıyla hazırlanan tatları deneyimlediklerini belirterek, “Hatta mozzarella yapmayı da öğrendik” diyerek etkinlikteki keyifli anları paylaştı.
Peperino Pizza Lab'da, Apericena konseptiyle düzenlenen etkinlikte, İtalya’nın geleneksel gastronomi kültürüne dair sunumlar yapıldı ve Türkiye–İtalya arasındaki kültürel bağların önemine dikkat çekildi.
İtalyan Mutfağı Haftası kapsamında düzenlenen etkinlikler, gastronomi alanında iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyor. (FERİŞTAH DEĞİRMEN)
