Takip Et

SON DAKİKA

“Koçarlı’ya hizmet farzdır”

27 Ocak 2022, Perşembe 11:06

     


Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, “Seçimlerden önce 32 proje vaat etmiştik, 32 farz gibi. Yeni ihtiyaçlarla projelerimiz 50’yi geçti. Muhtemelen dönemimiz sonuna kadar 54 farzı yerine getirmiş olacağız. Koçarlı’ya hizmet farzdır” dedi.

Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, tvDEN’de katıldığı Emin Aydın’la Baş Başa programında soruları yanıtlayarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Aydın ve Koçarlı ziyaretlerini değerlendirip, yürüttükleri çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

“KOÇARLI’NIN DA İADE-İ İTİBARI”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımı ile açılışı yapılan Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’nin ve ilçede yürütülen diğer çalışmaların Koçarlı’nın da iade-i itibarı anlamına geldiğini söyleyen Başkan Kaplan, “Zaten vatandaşlarımız bu iade-i itibarı son seçimlerle Adnan Menderes’in inancına sahip ve onun misyonunda hizmet üretecek bizleri göreve getirerek sağlamıştı. Cumhurbaşkanı’mız ve diğer bakanlarımızın ziyaretleri Koçarlı’yı ziyadesiyle onurlandırdı. Müzemizin yapımında büyük emekleri bulunan İçişleri Bakanı’mız Süleyman Soylu’ya, Eski Valimiz Yavuz Selim Köşger’e ve şimdiki Valimiz Hüseyin Aksoy’a çok teşekkür ediyorum. Her Türk vatandaşının mutlaka görmesi, gezmesi gerektiği bir müze oldu” dedi.

“ZİYARET SONRASI ANKARA’YA GİTTİK”

Cumhurbaşkanı’nın ziyaretinden önceki akşam İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun Koçarlı’ya geldiğini söyleyen Başkan Kaplan, “Bakanımız Koçarlı’yı çok seviyor. Koçarlılılar olarak biz de kendisini çok seviyoruz. Koçarlı için ne söz verdiyse hepsini yaptı. O gece geç saatte ilçemizde vatandaşlarımızla buluştu. Devam eden yatırımlar hakkında bilgi aldı. Yeni ihtiyaçlarımızla ilgili de kendisine dosya sunduk. Bizi Ankara’ya davet etti. Ziyaret sonrası Ankara’ya giderek, sunduğumuz dosyadaki taleplerimizi sözlü olarak da dile getirdik. Bakanımız gereken talimatlarını verdi. Aydın Milletvekillerimiz ile birlikte ilgili bakanlıklar ve kurumlara da kadar, devam eden ve yeni talebimiz olan iş ve işlemlerle ilgili görüşmeler yaptık” dedi.

“MUHTEMELEN 54 FARZI TAMAMLAYACAĞIZ”

Seçimlerden önce Koçarlılılara 32 proje vaat ettiklerini ifade eden Kaplan, “32 farz gibi, 32 proje vaat etmiştik. Fakat yeni ihtiyaçlarla bu projeler 50’yi geçti. Dönemimizin sonuna kadar muhtemelen 54 farzı yerine getirmiş olacağız. Bizim için Koçarlı’ya hizmet farzdır. Bu anlayışla durmadan, yorulmadan çalışıyoruz” diye konuştu.

“100. YILDA DOĞALGAZA KAVUŞACAĞIZ”

Koçarlı’da yürütülen bir çok proje olduğunu, gittikleri hiçbir bakanlık ve kurumdan elleri boş dönmediklerini söyleyen Kaplan, “İlçemizde devam eden yatırımların büyük bölümü merkezi bütçeden ve ilgili bakanlıkların sağladıkları katkılarla yürütülen çalışmalar. Sürekli Ankara’ya gidip geliyoruz. Projelerimizi yakından takip ediyoruz. Cumhuriyetimiz 100. yılında da Koçarlı’yı doğalgaza kavuşturacağız. Bu konuda bakandan söz aldık. Cihanoğlu Kulesi’nin restorasyonu çalışmalarının tamamını Kültür ve Turizm Bakanlığımız üstlendi” dedi.

“GÖRKEMLİ BİR ÇAM FISTIĞI FESTİVALİ DÜZENLEYECEĞİZ”

Başkan Kaplan, sadece ilçe merkezinde değil, kırsal mahalleleriyle birlikte Koçarlı’yı topyekun geliştirmek ve kalkındırmak için çalıştıklarını, Haziran ayında görkemli bir Çam Fıstığı Festivali gerçekleştireceklerini belirterek, Adnan Menderes’in memleketi Koçarlı’ya devletin zirvesinin ve ilgili tüm kurumlarının pozitif ayrımcılık yapmasından duydukları memnuniyeti de dile getirdi. (HAZEL BAYIK) 


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler