Takip Et

SON DAKİKA

Bu mahallenin en büyük sorunu ‘Yolsuzluk’

26 Ocak 2022, Çarşamba 14:30

     


Çine’nin Topçam Mahallesi’nde yaşayan Eren Kurt (23), “Mahalle arasındaki yolun çok kötü olmasından dolayı babaannemi hastaneyi getirip götürmekte büyük zorluk yaşıyoruz. Yolların kötü olmasından dolayı süt toplama aracı bile mahallemize gelmiyor” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Topçam Mahallesi’nin Sarnıç Mevkii’nde yaşayan vatandaşlar, hiçbir şekilde hizmet alamadıklarını belirterek, kullandıkları mahalle arasındaki yolları kendileri tamir etmeye çalıştıklarını belirtti.

“HASTAMIZI BELLİ BİR BÖLGEYE KADAR TRAKTÖR İLE TAŞIMAK ZORUNDA KALIYORUZ”

Mahalle’nin en büyük sorunlarının başında yolsuzluk geldiğini belirten Eren Kurt, “Topçam Mahallesi Sarnıç Sokak’ta ikamet ediyoruz. Bizimle birlikte burada yaklaşık 20 hane bulunmakta. Kullandığımız mahalle arasındaki yol kötü durumda. Babaannem son dönemlerde sık sık rahatsızlandığı için hastaneye gidip geliyor. Fakat mahalle arasında traktör harici başka araç kullanamıyoruz, çünkü yollarımız müsait değil. Kendisini bu soğukta belli bir bölgeye kadar traktör ile taşımak zorunda kalıyoruz” diye konuştu.

“BİZ NE ÇİNE BELEDİYESİ’NDEN NE DE AYDIN VALİLİĞİ’NDEN HİZMET ALAMIYORUZ”

Mahalle halkının geçim kaynakları arasında hayvancılığın ön planda olduğunu belirten Kurt, “Mahalleliler olarak bizim geçim kaynaklarımızın başında hayvancılık geliyor. Bu ekonomik koşullarda hayvancılık yapabilmemiz için süt satıp karşılığında yem almamız lazım. Fakat yolların çok vahim durumda olmasından dolayı firmalar süt toplama aracını göndermiyor. Sütleri yoğurt, peynir yaparak değerlendirmeye çalışıyoruz. Kavaklıdere Belediyesi, mahallemiz sınırlarına kadar hizmet getiriyor ama biz ne Çine Belediyesi’nden ne de Aydın Valiliği’nden hizmet alamıyoruz. Yetkililerin artık yaşadığımız sıkıntıları görmelerini, sesimizi duymalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler