Takip Et

SON DAKİKA

Pazar fiyatlarından üretici de tüketici de şikayetçi

25 Ocak 2022, Salı 17:23

     


Son günlerde özellikle gıda fiyatlarına gelen zam üreticiyi de tüketici de çileden çıkardı. Kendi ürettiği ürünü pazara getirip satan üretici eskisi gibi satış olmamasından şikayet ederken tüketici fiyatların cep yakmasından şikayetçi oldu.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Sebzeden meyveye, baklagillerden süt ürünlerine kadar her ürüne gelen fiyat artışı pazar alışverişi yapan tüketicinin de üreticinin de isyan etmesine neden oldu. Aydın'daki Salı Pazarında yıllardır ürettiği ürünleri getirip satanlar, fiyat artışı nedeniyle satışların düştüğünü, müşterilerin ürünlerden az az aldığını ifade etti. Gelen zamların cep yaktığını belirten tüketiciler, "Her defasında fiyat artışıyla karşılıyoruz. Ürünler ateş pahası. Bazı gıda ürünlerinin yanına bile yaklaşamıyoruz. Bu seneki pazar masrafımız geçen seneye göre yaklaşık üç kat arttı" dedi.

Müşterilerin neredeyse teker teker ürün aldığını dile getiren pazarcılar, "Müşteriler de az ürün almakta haklı. Çünkü fiyatlar çok yükseldi. Bazen fiyatı duyup almaktan vazgeçen vatandaşlar oluyor. Fiyatlardaki artışlardan biz de hiç memnun değiliz" diye konuştu.

Eskiye göre Salı Pazarında çok az insan olduğunu ifade eden pazarcılar, "Fiyatların artmasının üzerine soğuklar da eklenince çok sayıda insan pazara çıkmaktan vazgeçiyor Eskide Salı Pazarına iğne atsan düşmezdi. Şimdi elimizdeki ürünleri çok zor satıyoruz. İşlerimiz hiç olmadığı kadar düşük" dedi.

Fiyatların Ankara ve İstanbul'a göre Aydın'da daha uygun olduğunu savunan tüketiciler, "Aydın gıda fiyatları açısından Ankara ve İstanbul'a göre çok şanslı. Geçen yıla göre fiyatlar artsa bile yine de Ankara ve İstanbul'a göre Aydın'da fiyatlar daha uygun. Aydın'dan beş liraya alınan bir ürün İstanbul'da 10 lira" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler