Takip Et

SON DAKİKA

“Parti elden gitti, Aydın elden gidiyor”

24 Haziran 2022, Cuma 21:25

     


tvDEN ekranlarında Emin Aydın sunuculuğunda yayınlanan Baş Başa programının konuğu Gazeteci Atilla Dağıstanlı oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aydın ziyaretine dair açıklamalarda bulunan Dağıstanlı, “Parti elden gitti, Aydın elden gidiyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aydın ziyareti ile ilgili Dağıstanlı, “Bulvar’da Büyükşehir Belediyesi’nin aracı geziyor ve anons yapıyor. ‘CHP Genel Başkanı Sayın Kılıçdaroğlu Aydın’da’ yazıp altına da Özlem Çerçioğlu imzası atılmış. Bu görev Özlem Çerçioğlu’nun mu görevidir yoksa İl Başkanı olarak geçinen Ali Çankır’ın mı görevidir? Neden Ali Çankır böyle bir araba düzenleyip de anons yaptırmıyor? Özlem Hanım’a şunu sorarım, öteki siyası partiler de Genel Başkanları Aydın’a geldiklerinde böyle davranabilecekler mi? Örneğin HDP. Neden Özlem Çerçioğlu kendini öne atma gereği duydu? Belediye’den para verilir, parası karşılığında araba kiralanır, anons yapılır. Ama anonsun sonunda ‘İl Başkanı Ali Çankır’ denir. Bu da Ali Çankır’ın alakasız birisi olduğunu gösteriyor. Bu bana göre hakarettir. Sen İl Başkanısın, senin yapman gerekeni Belediye Başkanı yapıyor. Bu İl Başkanı’nın görevidir. Ama İl Başkanı İl Başkanı değilse, uzaktan kumandaysa sonuç böyle olur. İşte CHP’deki asalaklar bunlar. Bunlar CHP’li değil, ben peşlerini bırakmayacağım” dedi.

“DANDİK BİR PARK VAR ORTADA”

Dağıstanlı, “Bazen durup geçmişi dinlediğimde saat hala 22.30, Aydın Tekstil Fabrikası’nın vardiya borusu çalardı. Biz eğer kahvede oyun oynuyorsak derdik ki, ‘Saat 10 buçuk, eve gidelim’. Sıradan bir parkın açılışında koskoca CHP Genel Başkanı’nın açılışında ne işi var? Sıradan bir park orası. Özlem Çerçioğlu oraya modern, çağdaş makinalarla donatılmış 4 bin kişinin ekmek yiyebileceği bir kurum yapsaydı gidip tebrik ederdim ve Kılıçdaroğlu’nu davet etmesinden dolayı da gurur duyduğumu söylerdim. Dandik bir park var ortada” diye konuştu.

“PINARBAŞI’NA GİTMEYE UTANIYORUM”

Dağıstanlı, “Ben Aydın Teksil’de ekmek yiyen çok insan tanıdım. Aydın Teksil’den emekli olanların çocukları var. Aydın Tekstil dünyanın en kaliteli poplinini üretiyordu. E sen naptın? Oraya bir çevre düzenlemesi yaptın, ‘Büyükşehir Tekstik Park’ yaptın. Aydın’ın parka ihtiyacı yok. Pınarbaşı ne halde? Pınarbaşı’nın anasını ağlattın. Cezaevi gibi, her tarafta binalar var. Ondan sonra Efeler Belediyesi’ne devrettin orayı. Pınarbaşı’na gitmeye utanıyorum, anılarım kirleniyor. Bizim çocukluğumuz o havuzlarda geçti. İlhami Ortekin zamanında yapılan teleferik gebermek için bekliyor. Yazık ya. Pınarbaşı’nda surlu binalar var, gittim baktım. Ot basmış içlerini. Burayı niye böyle bir hale soktunuz siz ya? Sen geldin Aydın duman oldu” ifadelerini kullandı.

“YERLERDE SÜRÜNEN BU İMAJ DÜZELMEZ”

Dağıstanlı, “Kılıçdaroğlu’nun Özlem Çerçioğlu’na ‘Sen burada sanayi kurumu mu açıyorsun?’ demesi lazımdı. 2 bin kişinin ekmek yiyeceği bir kurum mu var? Bir fabrika mı var? Özlem Hanım artık kendi sürecinin biteceğinin bilincinde. Kılıçdaroğlu bir Marmaris’e gidecek dendi, bir Büyükşehir Belediyesi’nde oturuyor dendi. Ya sen madem partinin Genel Başkanı’nı getiriyorsun, bu senin Genel Başkanın değil Cumhuriyet Halk Partisi’nin Başkanı. Neden Aydın halkıyla birleştirmiyorsun? Korktuğun nedir? Birinin bir şey söylemesinden mi korkuyorsun? Madem kendine güveniyorsun, Aydın’a hizmet ettiğini düşünüyorsun, o zaman neden Kılıçdaroğlu’nu alıp sokağa çıkmıyorsun? Çalan çırpan kişiler korkar gazetecilerden. Kılıçdaroğlu, bir kurumun Genel Müdürlüğü’nü yapmış bir insan. Özlem Çerçioğlu beni neden Aydın’da gezdirmiyor diye düşünmüyor mu sanıyorsun? Benim ağrıma giden, dandik bir park bir çevre düzenlemesi yapılmış olması. Genel Başkan geliyor, sen onun üzerinden biz Aydınlıları salak yerine koyup oy toplamaya çalışıyorsun, yemezler. Yerlerde sürünen bu imaj düzelmez. Ben Kemal Kılıçdaroğlu’na ulaşırım. Genel Merkez’e ulaşamam sanıyorlar. Onlar çocukken ben genel merkezdeydim. 57 sene gazeteciliği haybeye yapmadım” dedi.

“PARTİ İÇİN ÇALIŞAN BİR İL BAŞKANI DİMDİK DURUR”

Dağıstanlı, “Parti elden gitti, Aydın elden gidiyor. İl Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanında kafasını yere eğiyor. Yere eğecek tabi, kafasını kaldıracak yaptığı hiçbir iş yok ki. Parti için çalışan bir il başkanı dimdik durur. Şu hale bak, acınacak durumda adam hala ‘İl Başkanıyım’ diyor, hala Milletvekili rüyası görüyor. Bu partinin il başkanı olmadığını çok güzel bir şekilde gösteriyor kendisi.” dedi. (MEHMET AYDIN)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler