Takip Et

SON DAKİKA

"Aydın'da hiçbir siyasetçi bu konuları gündeme getirmiyor"

21 Eylül 2021, Salı 11:58

     


CHP Aydın Eski İl Başkan Yardımcısı ve Gazeteci Serhan Seyhan, tvDEN ekranlarında Gazeteci Emin Aydın’ın hazırlayıp sunduğu ‘’Emin Aydın’la Baş Başa’’ programının konuğu oldu. Aydın'da yargıya taşınmış çok önemli konular olduğunu belirten Seyhan, "Aydın'da hiçbir siyasetçi bu konuları gündeme getirmiyor" dedi.

Seyhan, “Bozdoğan Madran ile ilgili olarak Danıştay bir karar veriyor. Bu kararda şunu belirtiyor, Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’ne devredilen Bozdoğan’da 2 kaynak su var. 2 tane kuyu var yani. Bu iki kuyu ile yapılan ihalenin fesat karıştırıldığını ve ihale ile ilgili sorunlar yaşandığı gerekçesi ile İçişleri Bakanlığı soruşturma izni veriyor, verilen soruşturma izninin arkasından itiraz ediliyor Danıştay'a, bu konuyla ilgili soruşturma izninin kaldırılması ile ilgili fakat Danıştay yargılanmaları gerektiği ile ilgili karar veriyor ve Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderiyor. Bu soruşturma Danıştay'ın yargılansınlar demesine rağmen Aydın’da takipsizlik kararı veriliyor. Biz de buna isyan ettik. Bozdoğan’da ise Bozdoğan’a Danıştay yargılanmasınlar demesine rağmen Bozdoğan’da yürekli bir savcı kamu menfaatini korumak adına Bozdoğan Belediye Bürokratları ve Belediye Başkanı ile beraber Meclis üyesini de içine dahil ettiği 10 kişilik bir iddianame hazırlıyor ve iddianame şu anda yargılanması 6. Duruşması ile devam ediyor. Burada ASKİ zarar uğratılmıştır diye beyanda bulunan bir savcı varken, Aydın’da bu işin sorumlusu olan bir kurumun bir yargının nasıl buna sessiz kaldığını ya da nasıl bu konuyu gündeme getirmediğini merak ediyorum. Aydın’da hiçbir siyasi bu konuyla ilgili gündem yaratmadı. AK Parti İl Başkanı, AK Parti Milletvekilleri, MHP İl Başkanı veya diğer siyasi partilerin il başkanları hiçbir zaman Aydın’da olan sorunları gündeme getirmiyorlar” dedi.

“AYDIN’DA ONLARCA YARGILANMA DOSYASI VAR”

Seyhan, “Aydın’da onlarca yargılanma dosyası var. AK Parti Aydın İl Başkanı avukat. Aydın Valiliği Bürokrasi şehrin mülki amiri. Milletvekilleri şehrin oyları ile seçilmiş Milletvekilleri. Bir taneniz çıkın sorun, Sayın Başkan siz kaç davadan yargılanıyorsunuz diye. Milletvekillerinin dokunulmazlığı var. Mülkiye amirinin zaten bunu sormak asli görevi. AK Parti İl Başkanı da siyaset yapıyor. Siyaset yaptığı için soru sorma hakkına sahip bir konumda bulunuyor. Biz de gazeteci olarak aynı soruları sorma konumundayız ama bizim dışımızda kimse sormuyor. Devleti Başkan adına Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zafer Uçar ve Kültür Daire Başkanı Tahir Olçum kandırmış. Konu Kültür Daire Başkanlığı ile ilgili olduğu için Özlem Bayraktaroğlu’nun Erkan Karaaslan’la ilgili ihale verip vermediğini sormuş ya Valilik, bir Cimer’e yapılan suç duyurusu sonrasında. Hemen ilgili yazıda belirtilen konu hakkında yapılan incelemede bahsi geçen Özlem Bayraktaroğlu’nun 24 Mart 2015-16 Ekim 2015 tarihleri arasında Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı olarak görev yaptığı, görev yaptığı süre içinde İktisadi İşletmesi’ne ve Erkan Karaaslan adlı kişi adına herhangi bir ihale vermediği anlaşılmıştır. Nasıl anladın bunu? Savcılıkta soruşturması var, kovuşturması var. Nasıl bir inceleme yaptın? Sen mi yalan söylüyorsun yargı doyası mı yalan söylüyor? Sen devletin eli ile devlete yazı gönderiyorsun Sayın Tahir Olçum. Bu yazılardan bir tanesi yalan ya da yanlış. Bize bunu ispat edin. Zafer Uçan adına da Genel Sekreter Yardımcısına da habere konu iddialara dair Özlem Bayraktaroğlu’nun görev yaptığı dönemde adı geçen kişi ya da şirkete herhangi bir ihale vermemiş olması ve habere konu para trafiği hakkında ise Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan detaylı soruşturma sonucunda kovuşturmaya yer olmadığı kararı verildiği ve kurum açısından da herhangi bir kamu zararı bulunmadığı anlaşıldığından Özlem Bayraktaroğlu hakkında herhangi bir işlem yapılmamıştır yazıyor. Böyle bir karar yok, soruşturma devam ediyor. Siz bu yazıya imza attınız, hadi çıkarın” ifadesini kullandı.

“SİYASİ ARİTMETİĞİNİ BİTİRİYOR PARTİNİN”

Seyhan, “Siyaset aritmetiğini beceremiyorsan siyaset yapamıyorsun demektir. Şimdi iki dönem üst üste Mustafa Savaş Milletvekili listesinde şimdi onu hazmedemiyorlar, onun üzerini çizmeye çalışıyorlar. Onlar taktiği geliştirmişler. Bu döngü devam etsin, biz CHP’de yerimizi korumaya devam edelim nasılsa bunların iki dönemdir üzerini çiziyoruz diyor. Çünkü üçüncü dönemi görmüş Aydın’da bir siyasetçi yok AK Partili. AK Parti’de hep bağışlanarak bahşedilerek siyaset yapıldığı için İl Başkanı oluyorsun atanıyorsun, Milletvekili oluyorsun atanıyorsun, İlçe Başkanı oluyorsun atanıyorsun. Şimdi Aydın’da yeni dönem AK Parti Milletvekili sıralaması konuşuyorlar sokakta. Ben buna razı değilim. Siyasi aritmetiğini bitiriyor partinin. Üye bazında ön seçim yapmayın” dedi.

“BU USUL NEYE GÖRE ÇALIŞIYOR?”

Serhan Seyhan’ın "İftira atıyorlar dedikleri hiçbir suç duyurusu dilekçesinde olayın doğrusu anlatılmıyor" yorumuna Gazeteci Emin Aydın, “Alt takımlarında arıza var demişiz. Basit yargılama ile mahkeme bize ceza vermiş. Diyor ki eğer itiraz edersen daha çok ceza veririm, bunu kabul et diyor. İyi de sen beni daha yargılamadın ki, ben daha duruşmaya gitmedim. Bu usul kime çalışıyor, nasıl çalışıyor, neye göre çalışıyor?" dedi.

“BİZ CHP’NİN BELEDİYE BAŞKANI’NI KİME ŞİKAYET EDECEĞİZ”

Seyhan, “Ben 5 aydır suç duyurunda bulunuyorum. Hala ifadesi alınmamış kişilerin. Bizimle ilgili bir suç duyurusu olup 5 gün vermeye gitmezsen zorla götürmeye çıkıp gözaltı yapıyorlar. CHP Genel Başkanı diyor ki gazetecilere haksızlık yapılıyor baskı uygulanıyor. Biz CHP’nin Belediye Başkanı’nı kime şikayet edeceğiz? Mesela CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şunu söyleyebiliyor muyuz, siz basının özgür olması konusunda bu kadar hassassınız ama Özlem Çerçioğlu’nun 11 senedir belki 10 bin tane suç duyurusu çıkar toplamda” ifadesini kullandı. (ELİF DUMANOĞLU) 







 
Son Eklenen Haberler