Takip Et

SON DAKİKA

Takla atan araçtan çıkıp YKS’ye katıldı, hedeflediği bölümü kazandı

19 Ağustos 2022, Cuma 11:03

     


Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girerken yolda geçirdikleri trafik kazasında takla atan otomobilden çıkarak sınava katılan Mehmet Cumhur Altıntaş, aldığı başarılı puan ile hedeflediği bölümü kazanmanın mutluluğu yaşıyor.

Türkiye genelinde 18-19 Haziran tarihinde gerçekleşen YKS'ye katılabilmek için Çine’den ailesi ile birlikte yola çıkan Mehmet Cumhur Altıntaş, Hallaçlar Mahallesi’nde meydana gelen trafik kazasında takla atan otomobilden yara almadan çıktı. Annesi Öznur Altıntaş ve babası Aşkın Altıntaş ise, tedavi için Aydın Devlet Hastanesi’ne sevk edilmişti. Kazayı ucuz atlatan Mehmet Cumhur Altıntaş, yoldan geçen tanıdıkları bir aile tarafından sınava gireceği Efeler Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi’ne yetiştirilmişti.

Efeler’de özel bir liseden mezun olan ve YKS için çıktıkları yolda meydana gelen trafik kazasında takla atan otomobilden çıkarak katıldığı Temel Yeterlik Testi (TYT) sınavda istediği sonucu alamadığını belirten Altıntaş, Pazar günü katıldığı Alan Yeterlik Testleri (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) sınavlarında önemli bir başarı elde ettiğini belirtti. Aldığı YKS puanı ile Türkiye geneli ilk 150 bin öğrenci arasına giren Altıntaş, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Elektrik, Elektronik Bölümü’nde eğitimini devam edeceğini dile getirdi.

“ALLAH’IN İZNİYLE HEDEFİNİ TUTTURMUŞ OLDU”

Kazada hafif şekilde yaralanan anne Öznur Altıntaş, “Oğlumuzun katılacağı sınav günü ona moral ve destek olmak amacıyla yanında olmak istedik. Eşim, oğlum ve ben sabah yola çıktık ama başımıza böyle bir kaza geldi. Fakat böyle durumlarda kriz yönetiminin önemini de anlamıştık. Eşimin kullandığı araçta oğlum önde, bende arka koltukta oturuyordu. Emniyet kemerleri takılı olduğu için onlar kazadan yara almadan çıktı ama benim ufak tefek yaralanmam oldu. Yoldan geçen arkadaşlarımız durdu ve oğlumuzu sınava yetiştirdi. Oğlum ilk gün sınavda okuduklarını anlamakta güçlük çekmiş ama Pazar günü girdiği sınavda önemli bir başarı elde etti. Kendisi mühendislik bölümü istiyordu, Allah’ın izniyle hedefini tutturmuş oldu. Herkesin duası ile de bu süreci atlatmış olduk” diye konuştu.

“İNŞALLAH ÜNİVERSİTEYİ TAMAMLADIĞI GÜNÜN HEYECANINI YAŞAMAK DA NASİP OLUR”

Üç çocuk babası Aşkın Altıntaş da, “İlk kez yaşadığımız üniversite sınavı heyecanımıza, yaşadığımız talihsiz olay gölge düşürdü. Fakat oğlumuz bu sınavda önemli bir derece elde etti ve hedefine ulaştı. Bu da o talihsizliği bizlere kısmen unutturdu. Oğlumuz ile gurur duyuyoruz, inşallah üniversiteyi tamamladığı günün heyecanını yaşamak da nasip olur” ifadelerine yer verdi. 







 
Son Eklenen Haberler