Takip Et

SON DAKİKA

Yenipazar'da fıstık tadında festival

15 Ağustos 2022, Pazartesi 15:52

     


Yenipazar’ın Hacıköseler Mahallesi’nde 6.sı düzenlenen Antep Fıstığı Festivali büyük coşkuyla kutlandı.

Hacıköseler Mahallesi’nde düzenlenen Antep Fıstığı Festivali öncesinde, Tarım ve Orman Bakanlığı destekli şahıslara ait olan Green Gold Antep fıstığı işletme tesisi Aydın Valisi Hüseyin Aksoy ve Protokol üyeleri tarafından açılışı gerçekleştirildi. Protokol üyeleri, bölgede ilk kez faaliyet gösterecek olan işletme tesisinin gezdi ve yetkililerden fabrika hakkında bilgi aldı.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VERİLDİ

Daha sonra festival alanına geçilirken, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla festivalin startı verildi. Hacıköseler Mahallesi Muhtarı Alaattin Sarıoğlu yaptığı açılış konuşmasında, festivalin yapımında emeği geçenlere ve sponsorlara teşekkür etti.

Antep fıstığı yetiştiriciliğinde dereceye giren üreticilere protokol üyeleri tarafından plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

“AYDIN'DA DEĞİL, BÖLGEMİZDEKİ İLK TESİS”

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmada, “Aydın tarımsal potansiyeli en yüksek olan illerden birisi ve bir çok tarımsal üretimde Türkiye'de ilk sırada yer alıyor. Çilek, incir, kestane, pamuk ve Antep fıstığı da bu alanda gayret gösterilen ürün çeşitlerinden birisi. Aydın'da 326 ton Antep fıstığı üretimimiz var. Hedefimiz mevcut potansiyeli koruyup daha fazla katkı sağlayabilmek. Bugün yine burada önemli bir tesisin açılışını hep beraber yaptık. Tarım ve Orman Bakanlığı destekli buradaki işletme sahiplerinin ortaklaşa gerçekleşen yatırımlarıyla artık Antep fıstığı burada işleme fırsatı bulacak ve bu tesis Yenipazar’da değil, Aydın'da değil, Bölgemizdeki ilk tesis. Ben bu vesileyle üreticilerimize bol kazançlar diliyorum. Bu etkinliğin gerçekleşmesinde mesai harcayan, katkı sunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından, Yenipazar Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları Kulübü Hacıköseler ekibi gösterilerini sundu. Ardından sahne alan sanatçılar Sevtuğ Kasapbaşoğlu ve İzmir'in Ferdi Tayfur'u Ahmet Durmuş seslendirdiği parçalarıyla unutulmaz bir gece yaşattılar. Gecenin finalinde Ankaralı Ayşe Dinçer, hayranlarıyla yaklaşık 1,5 saat söylediği parçalarla sahnede kaldı.

Antep Fıstığı Festivaline, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Yenipazar Kaymakamı Osman Kural, Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger, siyasi parti temsilcileri, Belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, muhtarlar ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı. (SERKAN SARAÇOĞLU / ORKİDE ÜLKER) 







 
Son Eklenen Haberler