Takip Et

SON DAKİKA

Bu ailenin başı yangınlarla belada

14 Eylül 2019, Cumartesi 13:22

     


Çine'de yaşayan Uyar ailesinin evi 5 yıl içinde tam 4 kez yandı. Yangınların perişan ettiği aile ekonomik sıkıntılar nedeniyle zor günler geçirirken yetkililerden yardım bekliyor.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Bağlarbaşı Mahallesi'nde yaşayan Uyar ailesinin 5 yıl içerisinde tam 4 kez evlerinde yangın çıktı. 5 yıl önce evlerinin çok yakınına yıldırım düşmesiyle birlikte çıkan yangında elektrikli ev eşyaları da etkilenirken hepsi de kullanılmaz hale geldi. Uyar ailesinin evi ayrıca aynı zaman diliminde, bir kez sobadan iki kez ise elektrik aksamından dolayı çıkan yangınlarla yandı. Son yangın ile birlikte evdeki bir çok eşya yine kullanılmaz hale gelirken, evin tavanı ise adeta küle döndü. Maddi sıkıntılar içerisinde sağlık sorunları nedeniyle zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Uyar ailesi kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.

ANNE UYAR GLÜTEN HASTASI

Eşi Nurten Uyar'ın çölyak hastası olduğunu belirten Ahmet Yücel Uyar, "Eşimin rahatsızlığı halk dilinde zengin hastalığı olarak biliniyor. Beyaz un içeren maddeleri yiyemiyor. Maalesef bu hastalığın tedavisi yok. Ekmeğini İstanbul'dan getirtiyoruz. Unu ayrı geliyor. 50 gram ekmeği 15 günde 200 adet kargo ile birlikte 85 liraya alıyoruz. Biz sadece ekmeğini çok zor alıyoruz. Daha başka gıdalarda almak istiyoruz ama gücümüz yok. Glüten içermeyen yiyecekler tercih etmek zorunda onlarda çok pahalı" dedi.

HER SENE KONTROL İÇİN ANTALYA'YA GİTMEK ZORUNDALAR

En küçük kızı Nimet Nur'un kalbinde delik olduğunu söyleyen Ahmet Yücel Uyar, "Kalbindeki delik şuan biraz küçüldü ama hastalığı devam ediyor. Ayrıca küçük yaşta yakalandığı hemanjiom hastalığı nedeniyle ağzında büyük bir yara açıldı. Kızım çok zor günler geçirdi. Götürmedik hastane, doktor bırakmadık. Çocuğumun sağlığı için bugüne kadar yaklaşık 400 bin lira ödedik. En son Akdeniz Üniversitesi'ne götürdük. Şuan ağzındaki yara kapandı. Her sene muayene olması gerekiyor" diye konuştu. (SEZGİN MADRAN)







 
Son Eklenen Haberler