Takip Et

SON DAKİKA

Yediveren asmasından gelen lezzet: Koruk Suyu

11 Ağustos 2022, Perşembe 15:34

     


Yediveren asmasının olgunlaşmamış hali olan koruktan yapılan koruk suyu özellikle yaz aylarında Aydınlıların vazgeçilmezi oluyor. 1989 yılından beri Yağcılariçi'nde kendi yetiştirdiği koruklardan koruk suyu yapıp satan Saim Ustanın yurtdışından Türkiye'ye gelen çok sayıda müşterisi de bu lezzeti tatmadan dönmüyor.

Aydın'ın Koçarlı İlçesi Çakırbeyli Mahallesinde yaşayan Saim Baş 1989 yılından beri kendi bahçesinde yetiştirdiği koruklardan koruk suyu yapıyor. Kendine has bir tarifi olan ve Yağcılariçi'ndeki dükkanında yaptığı koruk suyunu müşterileriyle buluşturan Saim Usta işini tutkuyla sürdürüyor. İşini severek yapan Saim Usta, "Korukları kendim yetiştiriyorum. Yetiştirdiğimiz korukları ailecek topluyoruz. Daha sonra bıçaklarını körelttiğimiz robottan geçiriyoruz. Tülbent yardımıyla süzüp şişeliyor, şekerini ve suyunu da ekledikten sonra müşterilerimize sunuyoruz. Çok meşaketli bir iş olmasına rağmen tadına bakın insanların yüzündeki tebessüm beni mutlu ediyor" dedi.

Dükkanında her mevsim koruk suyu bulunan Saim Usta, özellikle yaz aylarında çok sayıda insanın dükkana gelip koruk suyu içtiğini belirtti. Özellikle öğle saatlerinde dükkanında önünde kuyruk olan Saim Usta'nın Türkiye'nin diğer illerinden hatta yurtdışından bile müşterisi var.

Hollanda'da yaşayan ve her yıl Aydın'a geldiğinde mutlaka koruk suyu içmek için Saim Usta'ya uğrayan Gurbetçi Kadir Pelit, "Yurtdışında yaşıyorum. Aydın'a her geldiğimde koruk suyu içmeden dönmüyorum. Aydın'a gelen herkese de tavsiye ediyorum" diye konuştu. (DUYGU DİLEK)


HABER VİDEOLARI






 
Son Eklenen Haberler