Takip Et

SON DAKİKA

“Yalana değil, çalışmaya ihtiyacımız var”

23 Haziran 2022, Perşembe 20:59

     


Çine’de hem çiftçilik yapan hem de ürünlerini seyyar olarak satan Sevkan Aka (44), “Şehir merkezinde kendi ürettiğim karpuzları satarken soran müşterilerime, yerli karpuz olduğunu söylüyorum. Bazı müşterilerimden, ‘Yerli karpuz daha çıkmadı, para kazanmak için yalan söylemeye gerek yok’ diyenler oluyor. Bizim yalana değil, çalışmaya ihtiyacımız var” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Çine’nin Kargı Mahallesi’nde karpuz, kavun, biber ve mısır ürünlerini yetiştirdiğini belirten Sevkan Aka, ürünlerini toptan satmak yerine seyyar olarak satış yaptığını söyledi. 1989 yılından buyana karpuz yetiştirdiğini ifade eden Aka, Şubat ayında diktiği karpuzların hasadını 15 Haziran itibariyle almaya başladığını dile getirdi.

“15 GÜN GECİKMELİ OLARAK HASAT ETMEYE BAŞLADIM”

Kendi yetiştirdiği ürünler dışında başka ürün alıp satmadığını belirten Sevkan Aka, “Kargı Mahallesi’nde kendime ait 15 dönümlük bir araziye, Şubat ayında alçak tünel içerisine karpuz diktim. Mart ayı içerisinde aşırı soğuk havalardan mahsullerim etkilendi. Haziran başında çıkması gereken karpuzları, 15 gün gecikmeli olarak hasat etmeye başladım” diye konuştu.

“SATTIĞIM ÜRÜNLERİ TAMAMEN KENDİM YETİŞTİRİYORUM”

Aynı zamanda ürünlerini kendisi pazarlayan Sevkan Aka, “Çine merkezinde Taksi Durağı Meydanı’nda yıllardır seyyar satıcılık yapıyorum. Burada sattığım ürünleri tamamen kendim yetiştiriyorum. Şubat ayında diktiğim ürünleri satmaya başladım. 4 ayrı arazimde de farklı zamanlarda karpuz diktim. Toplam 55 dönüm arazimde, 5 farklı aylarda karpuz ekimi yaptım. Karpuz sezonu sonuna kadar yetiştirdiğim bu karpuzları kendim satıyorum” ifadelerini kullandı.

“DÖNÜMDE 3 İLE 4 TON ARASI KARPUZ HASAT EDİYORUM”

Çine’de arazilerin çok verimli olduğunu belirten Aka, “İlçemizde istenildiğinde her türlü sebze ve meyve yetiştirilebilir. Çarşı merkezinde kendi mahsulüm olan ürünü, müşterilerime inandıramıyorum. Bazı müşterilerimden, ‘Yerli karpuz daha çıkmadı, para kazanmak için yalan söylemeye gerek yok’ diyenler oluyor. Bizim yalana değil, çalışmaya ihtiyacımız var. İstedikten sonra ve çalışınca Mart ayında da karpuz çıkar, yeter ki yetiştirmek istensin. Ben şu an dönümde 3 ile 4 ton arası karpuz hasat ediyorum. Bunu isteyen ve imkanı olan herkes yetiştirebilir” açıklamalarında bulundu. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler