Takip Et

SON DAKİKA

Aydın The More 17 öğrencinin geleceğini garanti altına aldı

24 Eylül 2021, Cuma 15:07

     


Aydın’da faaliyet gösteren The More firması ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol töreni düzenlendi. Protokol kapsamında 17 öğrenci The More çatısı altında kurs görecek ve eğitimini tamamlayan öğrenciler firmanın kalifiyeli elemanı olarak çalışacak.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Aydın Orge Grup bünyesinde faaliyet gösteren The More firması Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Geçgel ile Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi’nde eğitim gören 11 sınıf öğrencilerinin meslek dersleri ile eğitim stajlarını yapabilmeleri için protokol düzenledi.

“ŞİMDİ BİR ADIM DAHA İLERİYE GİDİYORUZ”

ORGE Grup Yöneticilerine bu duyarlılıkları için teşekkür eden Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, “Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisemiz öğrencileri için protokol imzalamış bulunmaktayız. İnşallah Aydın’ın eğitimi açısından bu imzaların hayırlı olmasını temenni ediyorum. Özellikle meslek liselerimizin gelişimi için ben bunun bir kazanç olduğunu düşünüyorum. Bunun diğer firmalarımıza da örnek olmasını temenni ediyorum. Onlara da bizim kapımızın açık olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu protokol ile öğrencilerimiz uygulamalı eğitimlerini burada almış olacak. En önemlisi ise burada son sistem makinelerle tanışacaklar. Böylelikle öğrencilerimizin nitelikli işgücü olarak sektöre girme fırsatları olacak. Bizim 8.sınıf öğrencileri için böyle işyerlerine ziyaretlerimiz oluyordu. Onların meslek liselerine yönelmeleri ve tercih etmeleri için, fakat şimdi bir adım daha ileriye gidiyoruz. Ortaokul öğrencilerimizi meslek liselerimize özendirmek için ilk olarak Kızılcaköy Mahallesi Ortaokulu öğrencilerimiz ile başlayarak tüm ortaokul öğrencilerimizi bu fabrikamızı gezdireceğiz” ifadelerini kullandı.          

“BÜTÜN HER KESİMİN KAZANACAĞI ŞEKİLDE BUNLARI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ”

Aydın Astim Organize Sanayi Sitesi’nde tam otomasyon ve CNC makine parkuru ile mutfak, banyo, kapı, aksesuar ve dekorasyon ürünleri üreten The More firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Geçgel, kendisinin de eğitimci olduğunu ve bir süre Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nde eğitim görevlisi olarak çalıştığını belirtti. Geçgel, “Böyle bir eğitim programı içerisinde olmak bizim için gurur verici ve eski bir eğitimci olarak bu organizasyonun içinde olmaktan onur duyuyorum. Çünkü meslek lisesi, eğitim Türkiye için, gelecek için çok çok önemli. Biz de sanayiciler olarak eğitime elimizden gelen desteği vermek için var gücümüzle çalışacağız. Meslek Lisesi öğrencilerimizle haftada 3 gün burada çalışacağız. Eğitim ve sanayi sektörüyle birlikte el birliğiyle üzerimize düşen görevi gerçekleştireceğiz. Bunların daha da artırılması, memleketimiz için önemli olduğunu düşünüyorum. Şuan bu fabrikamız için bu protokolü yaptık, inşallah yeni yapacak olduğumuz fabrikamız için de aynı çalışmaları yapacağız. Biz sanayiciler için nitelikli iş gücü oldukça önemli, bunu bizler Aydın’ımızın gençleriyle birlikte ve bütün her kesimin kazanacağı şekilde bunları gerçekleştireceğiz. Milli Eğitim Müdürüme ve eğitim camiamıza teşekkür ediyorum” dedi.

“ENDÜSTRİ MESLEK LİSESİ AÇMAYI HEDEFLİYORUZ”

Fabrika alanı içerisinde Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri için sınıf oluşturacaklarını belirten Ahmet Geçgel, “Burada sınıf ortamı, bilgisayar laboratuvarı ortamı olacak ve bizim kullanmış olduğumuz son sistem teknolojilerle arkadaşlarımıza gerek tasarımsal anlamda gerek üretim bilimleriyle bu arkadaşlarımızı donatacağız. Sonrasında da yeni fabrikamızda endüstri meslek lisesi şeklinde bir okul fikrimiz var. Biz The More markası ve ORGE Grup A.Ş. olarak mobilya dekorasyon bölümü ve metal işleriyle alakalı bir etkileşimimiz var. Metal işeri ve mobilya dekorasyon olarak endüstri meslek lisesini açmayı hedefliyoruz. Liseyi tamamlayan arkadaşlarımızın da yüksekokul ve 4 yıllık üniversiteyi okumaları için burslar vereceğiz. Eğitim ve öğretim hayatları bittikten sonra fabrikalarımızda çalışacak şekilde bir program ve iş imkanı oluşturuyoruz. Bunları sırasıyla yapacağız ve bu firmaların ayakta kalabilmesi için bunları yapmak zorundayız. Bu işletmelerin nitelikli işgücü kazanımları olması için bunları yapmamız gerekiyor” diye konuştu.   

 

Protokol törenine, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Meslek Liselerden sorumlu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Gülfidan Kendirlioğlu, Aydın Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hüseyin Aygün ve The More Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Geçgel katıldı. (ERDAL AYDIN)







 
Son Eklenen Haberler