Takip Et

SON DAKİKA

ADÜYÖS 2022 başarıyla gerçekleşti

30 Haziran 2022, Perşembe 12:38

     


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) yurt içi ve yurt dışında 5 merkezde yaptığı ve Türkiye’deki 47 üniversite tarafından kabul edilen Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (ADÜYÖS) 2022 tamamlandı.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

ADÜ'de ve Ülkemizde öğrenim görmek isteyen yabancı uyruklu öğrencilerin belirlenmesi için gerçekleştirilen Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Yabancı Uyruklu Öğrenci Sınavı (ADÜYÖS) Azerbaycan-Bakü, İstanbul, Ankara, Van ve Aydın’da eş zamanlı olarak yüz yüze sınav şeklinde gerçekleşti.

"KÜLTÜR VE BİLİM TEMSİLCİLİĞİNİN ADIMI ATILMIŞ OLUYOR"

Ülkemizde yabancı uyruklu öğrencilerin eğitim-öğretim görmesinin önemini vurgulayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemizde eğitim görmüş başarılı öğrenciler, ülkelerinde Üniversitemizi temsil ederek uluslararası alanda temsilcimiz olacaktır. Bizler, geleceğin kültür, siyaset ve sosyal alanlarında söz sahibi bireylerini yetiştiriyoruz. Bu anlamda Üniversitemizin uluslararası alanda yapacağı her çalışmayı önemsiyor ve destekliyoruz.” dedi.

Aydın halkının öğrencilere kendi evlatları gibi davrandığını vurgulayan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, “Üniversitemizin ve ilimizin yabancı uyruklu öğrencilerimize de kendi evlatları gibi davranacağından hiç şüphem yoktur. Oluşturulacak duygusal bağ ve Üniversitemizin öğrencilerimize verdiği donanımlı eğitim ile ömür boyu sürecek bir kültür ve bilim temsilciliğinin adımı atılmış olacaktır.” dedi

ADÜYÖS 2022’in başarılı bir şekilde tamamlandığını belirten Rektör Yardımcısı ve Yabancı Uyruklu Öğrenci Seçme Koordinasyonunun Sorumlusu Prof. Dr. Cumali Öksüz, Yükseköğretim Kurulu’nun kalite, uluslararasılaşma politikalarına bağlı olarak üniversite bünyesinde politikalar geliştirdiklerini ve bu bağlamda tüm sınavların titizlikle gerçekleştirildiğini söyleyerek; “Yabancı uyruklu öğrenci seçim sınavı için her yıl titizlikle çalışıyoruz. Bu yıl da ekip olarak uzun soluklu, ciddi bir çaba içerisinde sınavı tamamladık.” dedi. (ORKİDE ÜLKER) 







 
Son Eklenen Haberler