Takip Et

Tırmanma Duvarı’nda Türkiye Şampiyonası heyecanı

16 Mayıs 2022, Pazartesi 17:43

     


Spor Tırmanış Okul Sporları Minikler ve Küçükler Türkiye Şampiyonası, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın Pınarbaşı Mesire Alanı’nda hayata geçirdiği Olimpik Tırmanma Duvarı’nda gerçekleşti.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

Efeler’de bulunan Türkiye’deki ilk ve tek Açık Hava Olimpik Spor Tırmanış Duvarı, 14-15 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilen Okullar Arası Minikler ve Küçükler Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Van, Erzurum, Ankara, İstanbul, Antalya, Malatya, Bursa, Samsun, Trabzon gibi Türkiye’nin dört bir ilinden yarışmaya katılan toplam 316 sporcu çocuğun kıyasıya mücadelesine sahne olan şampiyonada, 8-9 yaş kategorisinde minikler ve 10-11 yaş kategorisinde küçükler birbirleriyle yarıştı. Sporcularda iç disiplin, konsantrasyon, fiziksel kuvvet ve devamlılık açısından çok büyük öneme sahip olan Spor Tırmanış branşının Türkiye Şampiyonası Efeler’de ilk kez düzenlenmiş oldu.

Minikler ve Küçükler (Kız-Erkek) kategorilerinde gerçekleştirilen yarışmalarda derece elde eden sporcu ve okullara kupa ve madalyaları, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü birim amirleri ve yetkililerince takdim edildi. (HAZEL BAYIK) 







 
Son Eklenen Haberler