Düzenlemeler

2026-09-11 09:38:00

Kaymakam Arıkan incir bahçesinde hasada eşlik etti

Aydın’ın Efeler ilçesinde incir hasadının yoğunlaştığı günlerde Gölcük Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte üreticilerle bir araya gelindi. Kaymakam İlker Arıkan’ın da katıldığı buluşmada, sezonun durumu, verim ve kalite başta olmak üzere incir üretiminin geleceği masaya yatırıldı.

Efeler’in önemli incir üretim merkezlerinden Gölcük Mahallesi, hasat döneminde önemli bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Efeler İlçe Kaymakamı İlker Arıkan’ın katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, incir üreticileriyle bir araya gelinerek sezon değerlendirildi. Hasadın sürdüğü günlerde gerçekleştirilen buluşmada üreticilerin sahadaki talep ve beklentileri dinlendi. İncirde verim, kalite, hasat ve üretim süreçleri hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

ÜRETİMİN GELECEĞİ KONUŞULDU

Etkinlikte yalnızca mevcut sezon değil, incir üretiminin sürdürülebilirliği ve katma değerinin artırılması konuları da ele alındı.Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, ilçenin önemli tarımsal değerlerinden biri olan incirin sürdürülebilir, kaliteli ve katma değeri yüksek şekilde üretilmesinin sağlanması amacıyla üreticilere yönelik saha çalışmaları ve teknik destek faaliyetlerinin devam edeceği belirtildi.

HASAT ALANINDA ÜRETİCİLERİN YANINDA OLDULAR

Etkinliğe Kaymakam İlker Arıkan’ın yanı sıra Efeler İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Esen, ilçe müdürlüğü teknik personeli, Gölcük Mahalle Muhtarı Ünal Camuz, Aşağıkayacık Mahalle Muhtarı Mehmet Yaşar, Terziler Mahalle Muhtarı Ramazan Şen ve Gölcük’te faaliyet gösteren incir üreticileri katıldı.

Buluşmada üreticiler, sezonun sahadaki yansımalarını aktarırken, incir üretiminin daha kaliteli ve sürdürülebilir hale getirilmesi için yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi. (ERDAL AYDIN)