AyFm 100.5

Düzenlemeler

2025-10-03 10:24:00

Didim’de bin 150 öğrenciye siber güvenlik eğitimi verildi

Aydın İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, Didim’de düzenlenen Bilişim ve Teknoloji Şenliği’nde öğrencilere ve öğretmenlere siber güvenlik eğitimi verdi.

Didim İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nce organize edilen şenlik kapsamında, 1150 öğrenci ve 50 öğretmene “Siber Farkındalık ve Bilinçlendirme Eğitimi” verildi. Eğitimde dijital bağımlılık, mobil oyunlar, güvenli internet kullanımı, siber zorbalık, oltalama yöntemleri ve adli bilişim incelemeleri gibi konularda bilgilendirme yapıldı.

Jandarma yetkilileri, bu tür etkinliklerin öğrencilerin dijital dünyada karşılaşabilecekleri risklere karşı daha bilinçli olmalarını sağladığını belirterek, benzer faaliyetlerin aralıksız devam edeceğini ifade etti. (ERDAL AYDIN)