Takip Et

SON DAKİKA

“Çine’de araç muayene günü sayısını 6’ya çıkartacağız”

30 Haziran 2022, Perşembe 11:51

     


Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Sert, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nun şuan ayda 4 kez ilçede mesai yapmaya başladığını belirterek, “Bu araç muayene günü sayısını 6’ya çıkartılması için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

(FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN)

“BURADA GÜNLÜK 32, AYDA DA 64 ARAÇ MUAYENESİ YAPILABİLİYORDU”

Çine ve Karpuzlu ilçelerinde kayıtlı 35 binin üzerinde araç bulunduğunu dile getiren Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Sert, amaçlarının Çine’de TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu açılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Bunun yakın zamanda mümkün olmadığını belirten Başkan Sert, ilçedeki verilen hizmet günü sayısını artırılması için çalıştıklarını belirtti.

Çine’den Aydın il merkezi Efeler’e araç muayenesi için özellikle traktör ve motosikletler için çok zor olduğunu dile getiren Başkan Sert, “Karpuzlu’da araç muayene istasyonu kurulması mümkün değil. O nedenle Çine ve Karpuzlu’daki araçların muayene işlemi için TÜVTÜRK, Çine Kapalı Pazaryerinde ayda iki kez hizmet veriyordu. Burada günlük 32, ayda da 64 araç muayenesi yapılabiliyordu. Biz göreve geldikten sonra yaptığımız çalışmalar ile muayene gününü 4’e, vize sayısını da 128’e çıkartılmasını sağladık. Bu da yetersiz olduğu için araç muayenesi gün sayısının ayda 6 olması için görüşmelerimiz devam ediyor” diye konuştu.

“AYLIK ARAÇ MUAYENE SAYISINI YAKLAŞIK 200’E ÇIKARTACAĞIZ”

Çine’de aracını muayene ettiremeyen sürücülerin Efeler’e gitmek zorunda kaldığını kaydeden Çine Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Sert, “Sürücülerimizin burada yeterli hizmet alamaması, hem araç sahiplerimiz için hem de ilçe esnafımız için büyük bir kayıp. Sayısı oldukça fazla olan özellikle traktörler başta olmak üzere motosikletlerin de büyük bir kısmı il merkezine çekici üzerinde gidip gelmesi gerekiyor. Bu da en az 500-600 lira ekstra bir maliyet. Vizede bir eksiklik tespit edildiğinde, oradaki sanayilerde gideriliyor. Böylelikle araç sahiplerimiz de Çine esnafımız da büyük kayıplar yaşıyor. Bizim amacımız bu sorunları ortadan kaldırmak adına Çine’de vize işlemlerinin gün sayısını 6’ya çıkartılması için görüşmelerimiz devam ediyor. AK Parti Aydın Milletvekilimiz Mustafa Savaş’ın desteği, yetkililerimizin de katkılarıyla bu gün sayısını 6’ya, aylık araç muayene sayısını da yaklaşık 200’e çıkartacağız. İnşallah amacımız ilerleyen süreçte, TÜVTÜRK Araç Muayene İstasyonu’nun burada sürekli hizmet verir hale gelmesini sağlamak” ifadelerini kullandı. (SELİME AYDEMİR) 







 
Son Eklenen Haberler